Yakın Tarihte Beşiktaş Taraftarının Sevgilisi Olmuş Yabancı Futbolcular

Ülkemizde yabancı oyuncu çılgınlığı malumunuz. Bu yıldızlar `Beşiktaş` taraftarı tarafından hep el üstünde gezdirilseler de, çok azı `Beşiktaş` Forması'nın hakkını sonuna kadar versede

Aguia

11. Federico Giunti #20

2002-2003 Sezonunun devre arasında Beşiktaş tarihinin "ilk italyan futbolcusu" olarak takıma katılmış, oynadığı bir buçuk sezonda taraftara "ön libero nedir?" sorusunun cevabını vermiş, Lucescu'nun takımdan ayrılmasıyla beraber İtalya'ya dönmüştür.

10. John Carew #23

Yalnızca 2004-2005 sezonunda Beşiktaş forması giymesine rağmen Beşiktaş taraftarında derin izler bırakmıştır. Fenerbahçe ve Athletic Bilbao'ya attığı gollerin yanı sıra İnönü'de 2-1 kazanılan Fenerbahçe maçında Pierre van Hooijdonk'a attığı tokatla hafızalara yer edinmiştir.

9. Ricardinho (Ricardo Luis Pozzi Rodrigues) #17

Özellikle ilk sezonundaki oyunuyla taraftarın gönlünde yer etmiş, "Rico Paşa" lakabıyla o sezon kazanılan kritik derbi ve avrupa galibiyetlerinde başrol oynamıştır.

8. Michael Fink #5

Düz bir oyuncu gibi dursa da, tam bir görev adamı olması, mücadeleci ve standardından düşmeyen performansı onu Beşiktaş taraftarına sevdirmeye yetmişti. 3-0 kazanılan Fenerbahçe maçında Volkan Demirel'in koruduğu "deniz tarafındaki kale"ye attığı vole golü unutulmazlar arasındadır.

7. Daniel Gabriel Pancu #9

2002-2003 Sezonunda Beşiktaş'a katılan Pancu Mücadeleci, Hem forvet, hem 10 numara, hem kanat oyuncusu olarak oynama özelliklerine 2004-2005 sezonundaki Fenerbahçe deplasmanında "Kaleci" sıfatını da ekleyip destansı 3-4'lük galibiyetin "1" numarası olunca taraftarın kalbine adını daha derin şekilde kazımıştır. O maçtan sonra "Kadıköy Panteri" olarak anılan Pancu 2005-2006 sezonunda 1 numaralı formayla mücadele etmiştir. Valencia, Trabzon ve Fenerbahçe deplasmanlarındaki futboluyla iz bırakmıştır.

6. Rodrigo Alvaro Tello #14

Sol ayağıyla attığı sert şutlar, nokta pasları ve duran toplarıyla Beşiktaş taraftarının sevgisini kazanmayı başarmıştır. Şampiyonlar Liginde İnönü'de oynanan Marsilya maçı ve Old Trafford'da oynanan Manchester United maçlarında galibiyetleri getiren golleri atmıştır.

5. Matias Emilio Delgado #10

2006-2007 Sezonunda sponsorlar aracılığıyla 5 milyon euro karşılığında Beşiktaş'a kazandırılmış, büyük maçlara etki edememe, sakatlık gibi problemler isei ince çalımları, akıl dolu pasları ve güzel golleri nedeniyle hoş görülmüştür. Basel'de futbol yaşantısını sürdürmektedir.

4. Guti Hernandez #14

Kariyerinde sadece Real Madrid ve Beşiktaş formasıyla mücadele etmiş, Beşiktaş'ta da en az Real Madrid'deki kadar sevilmiştir. 1,5 sezon da olsa "Guti Pasları"nı taraftara izletmiş, Medya'ya mağlup olarak Türkiye'den ayrılmıştır. Şu an Pascal Nouma'yla aynı değerde olmamasının sebebi, transferinin Quaresma transferinin hemen ertesinden gerçekleşmesi olmadığını iddia edebilecek var mı?

3. Bobo ( Deivson Rogerio Da Silva) #13

2006-2011 Yılları arasında Beşiktaş forması giymiş, Bu süre zarfında Lig-Kupa-Süper Kupa ve Avrupa kupalarında toplam 100'e yakın gol atmıştır. Bir İlhan Mansız veya Pascal Nouma etkisi yaratamasa da her sezon belli standardı olması, ceza sahası içinde garanti bir son vuruşçu olması ve kritik golleri onu unutulmazlar arasına sokmuştur. Liverpool ve Marsilya maçlarında galibiyeti getiren golleri, dönerek yaptığı vuruşlar, Fenerbahçe derbileri, kazandığı 1 Lig, 4 Kupa, 1 süper kupa ve son 15 yılda Beşiktaş formasıyla en çok gol atan oyuncu olması onu Beşiktaş efsaneleri arasında olması için yeterli sebepler. Beşiktaş Tarihinin en golcü yabancısı, Avrupa'da en çok gol atan Beşiktaş futbolcusudur.

2. Ricardo Quaresma #7

Beşiktaş taraftarıyla olan bağı 2007'de İnönü'de Beşiktaş'a son dakikada Porto formasıyla gol atıp takımını galibiyete taşıdığı maçtan sonra, formasını Kapalı Tribün'e fırlatmasıyla başlayan Quaresma, kendisi için nöbet tutan Beşiktaş taraftarına Haziran 2010'da kavuşmuştu. Rüya gibi bir sezon başlangıcı sakatlıklarla sekteye uğrasa da, attığı mükemmel goller, daha önce ligimizde benzerine rastlanmamış oyun tarzı onu Beşiktaş tarihinin en sevilen futbolcularından biri yapmaya yetmişti. Attığı gollerden, deplasmanlarda yediği küfürlerden sonra öperek aşkını ispatladığı Beşiktaş armasından yönetim beceriksizliği, hoca egoları nedeniyle kopmak zorunda kaldı. Almeida'nın gole çeviremediği asistleri skora faydasını azaltmıştır. Beşiktaş taraftarının büyük bir kısmına göre Q7'nin Beşiktaş macerası noktalanmadı, Virgül koydu tekrar geri gelmek için! Türkiye'de oynamış en iyi futbolcu olup olmadığı tartışılabilir, ama Türkiye'de oynamış en yetenekli futbolculardan olduğu tartışılmaz.

1. Fabian Ernst #28

2008-2009 devre arasında transfer edildiğinde ortak görüş, Ernst'in takıma faydalı olacağıydı. O ise Yusuf Şimşek'le beraber Beşiktaş'a seviye atlatıp, takımı çifte kupalı şampiyonluğa taşımış, 6 yıllık özlemi dindiren takımın en sevilen oyuncusu olmayı başarmıştı. Beşiktaş'tan ayrılacağı gün, koşup mücadele etmekten kıpkırmızı olan kafasının patlayacağı gün olacağını sananlar, Fikret Orman yönetiminin yaşlandı diyerek onu Kasımpaşa'ya göndermesiyle yanılmışlardı.
Fazladan bir çift daha ciğeri varmış gibi mücadele eden, hiç pes etmeyen oyun yapısı, Cangele'nin ağzına attığı tokat Emre'ye attığı dirsek ve Süper Final'de İnönü'deki Gs maçında Hüseyin Göçek'in Beşiktaş lehine verdiği faul'den sonra "Bunu da onlara verseydin!" işareti efsaneler arasındadır. Ona "Beyaz Pascal" denmesinin sebebi içinde barındırdığı Asi Ruh'tur.

12. Fabian Ernst #28

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti