Türkeş dış politikayı değerlendirdi!

Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin son dönemdeki dış politikası, `Suriye` ve IŞİD meseleleri hakkında değerlendirmede bulundu.!

ihabot

İstanbul Aydın Üniversitesi Batı Araştırmaları Merkezi tarafından düzenlediği “Türkiye'nin Dış Politikası” konulu konferans, Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in katılımıyla gerçekleşti. Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileriyle bir araya gelen Tuğrul Türkeş, Türkiye'nin son dönemdeki dış politikası ve Suriye ile IŞİD meseleleri hakkında değerlendirmede bulundu.

“TÜRKİYE, ORTADOĞU'DA DAHA REALİST SİYASET YAPMAK ZORUNDADIR”
Bölünmemiş bir Suriye'de demokratik bir yönetimin Türkiye'nin çıkarına olacağını belirten Tuğrul Türkeş, Ortadoğu konusunda Türkiye'yi bekleyen en büyük tehditin hayalciliğin devam etmesi olduğunu ifade etti. Türkiye’nin, Ortadoğu'da daha realist siyaset yapmak zorunda olduğunun da altını çizen Türkeş, “Türkiye'nin bu hayalci siyasetten vazgeçip büyükelçilerini bütün ülkelere tekrar kabul ettirmesi ve medeni bir diyalog içinde problemleri yürütmesi gerekir” dedi.

“ABD BÖLGEDE SÜPER BİR GÜÇ MÜDÜR?”
ABD'nin bölgedeki durumunu da değerlendiren Türkeş, “ABD, büyük devlet olmanın avantajını kullanarak kendi askerini bölgeye sokmak yerine başkasının askerini bölgeye sokarak problemleri halletmeye çalışıyor. Ne derece başarılı olacağını göreceğiz. Tabi dünya siyasetine bakarken net görmek lazım. ABD bölgede artık süper bir güç müdür? Eğer süper güç ise 12 senedir Irak'ta yaşadığı rezalete ne demeli? ABD Irak'ta kendini rezil etti ve artık 'aman ben bir daha bir yere asker yollamayayım durumuna geldi” dedi.
İran'ın bölgedeki etkinliğinden bahseden Türkeş, “Amerika eğer Irak'ı halletseydi İran'a musallat olacaktı. İran, Amerika kendisine sarmasın diye Vietnam Savaşı'nda Amerikalılarla savaşmış generalleri danışman olarak getirdi. Sonuçta Amerika 12 sene Irak bataklığına saplandı ve İran a saramadı. İşte bu ciddi bir devlet aklıdır” dedi.

“İRAN'IN ÜZERİNDE DURULMASI LAZIM”
İran'ın üzerinde durulması gereken bir ülke olduğunun altını çizen Tuğrul Türkeş, “İran'ın üzerinde durulması lazım. Biz ısrarla bunu söylüyoruz. İran bölgede gürültü çıkarmayan, çok toz kaldırmayan ama akıllı siyaset yürüten bir devlet. Amerika'da ABD Başkanı ve ABD Genelkurmay Başkanı muhalif güçlerin komutanlarıyla toplantı yaparken, Kasım Süleymani sahada fotoğraf çektirip basına veriyor. Bunların hepsi İran'ın bölgede daha aktif rol oynadığını gösteriyor” şeklinde konuştu.

Türkiye'de son dönemde yaşanan Kobani eylemlerini de yorumlayan Türkeş, Türkiye'de Kobani eylemleriyle yapılmaya çalışılanın Suriye'de üç buçuk yıl önce yaşanan olaylarla benzerlikler taşıdığının üzerinde durulması gerektiğini söyledi. Türkeş, “Olaylar sırasında Türkiye’de 40 insan öldü. Batı yayın organları ise Türkiye'de yaşanan bu olayları tıpkı Dera ve Humus'ta yaşananlar gibi haberlerine yansıttı. Yani Dera ve Humus'ta yaşananları Batı medyası nasıl gördüyse Diyarbakır'da Antep'te Siirt'te yaşananları da aynı gördü” dedi.

Tuğrul Türkeş konuşmasının sonunda IŞİD'in Batı kaynaklı bir organizasyon olduğunu ve bunun güçlü göstergeleri bulunduğunu vurgulayarak, Suriye'de yaşananların Türkiye'de gerçekleşmesinin mümkün olmayacağının altını çizdi.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti