Acemi birlikler büyükşehirlerden çıkarılıyor mu?!

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, acemi birliklerinin büyükşehirlerden Anadolu’nun diğer şehirlerine taşınmasıyla ilgili çalışmaların devam ettiğini söyledi. !

ihabot

Bayburt’ta katıldığı programların ardından Gümüşhane’ye gelen Bakan Yılmaz, ilk olarak Gümüşhane Valiliğini ziyaret etti. Hükümet Konağı önünde Vali Yücel Yavuz, Milletvekili Feramuz Üstün, Garnizon Komutanı Albay Erdal Eren, Belediye Başkanı Ercan Çimen ve protokol üyeleri tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, valilik şeref defterini imzaladı.

Vali Yücel Yavuz’dan burada brifing alan Bakan Yılmaz’a çeşitli hediyeler takdim edildi. Valilik ziyaretinin ardından yürüyerek Belediye Başkanlığına geçen Bakan Yılmaz, yaptığı konuşmada Gümüşhanelilere hem Belediye hem de Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde verdiği yüksek orandaki destek için teşekkür etti.

Gümüşhanelilerin her iki seçimde de şaşmaz terazileri ile en doğru kararı verdiklerini ifade eden Bakan Yılmaz, “İnşallah, belediye başkanımız da sosyal belediyeciliğin ne olduğunu, çevreye duyarlı belediyeciliğin, altyapı belediyeciliğin, kültürel belediyeciliğin ne olduğunu kendi döneminde gösterecektir. Yani almış olduğu vekalet görevinin hakkını yerine getirecektir” dedi.

“CUMHURBAŞKANINI HALKIN SEÇMESİ TÜRKİYE’DE DEMOKRASİ ÇITASININ GELDİĞİ SEVİYEYİ GÖSTERİYOR”

Cumhurbaşkanlığı seçimiyle ilgili düşüncelerini de paylaşan Bakan Yılmaz, Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin Türkiye’deki demokrasi çıtasının geldiği seviyeyi göstermesi açısından çok önemli olduğuna vurgu yaparak, şunları söyledi: “Çünkü cumhurun başına bizzat halkın iradesiyle belirlenmiş bir kimsenin görev yapması daha doğruydu. Bu Türk devlet tarihinde Orta Asya’dan bu ana kadar ilk defa oldu ve ilk halk oyuyla seçilmiş Cumhurbaşkanımıza yine Gümüşhane diğer yerlerden farklı olarak kendisinin farkını gösterdi. Bundan dolayı da teşekkür ediyorum.”

“BİZ YAPAMAYACAĞIMIZ HİÇBİR ŞEYİ VAAT ETMEDİK”

AK Parti iktidarları olarak geçmiş dönemlerdeki iktidarlarla aralarındaki farkın milletle bir olarak hayalleri gerçekleştirmeleri olduğunu belirten Bakan Yılmaz, “Hayalleri gerçekleştirmek için hizmet süresine ihtiyacınız var. AK Parti iktidarı bu hizmet süresini 12 yıl aldı, milletimiz güvendi ama onların da yüzünü kara çıkarmadık. Biz yapamayacağımız hiçbir şeyi vaat etmedik ama vaat ettiklerimizin de arkasında durduk ve tek tek gerçekleştirdik. Bu Gümüşhane’de de öyledir, diğer illerde de öyle. Her kim ki vatandaş yanlış karar verdi, aldandı, doğru karar vermedi diyorsa kendisini tekrar gözden geçirsin. Zira bu anlayışla giderse hayatta da bir daha iktidara gelemezler. Pek gelecekleri de yok. İnşallah bu millete layık olan hizmeti yine AK Kadrolar eliyle verilmeye devam edecektir” dedi.

“SİLAHLI KUVVETLERİMİZ ACEMİ BİRLİKLERİYLE İLGİLİ ÇALIŞMALARI SÜRDÜRÜYOR”

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "büyükşehirlerdeki askeri birliklerin Anadolu’nun diğer şehirlerine taşınmasıyla ilgili çalışmanın hangi aşamada olduğuna dair sorusunu" da cevaplandırdı. Bakan Yılmaz, bu konudaki olumlu görüşünü daha önce beyan ettiğini hatırlatarak, “Silahlı kuvvetlerimizin yeniden yapılanma faaliyetleri var ve bu devam ediyor. 2033 programı sürüyor. İnşallah 2033 yılına yönelik silahlı kuvvetlerimizin nasıl bir yapılanması olması doğrultusunda bir çalışma yapılıyor. Bu çalışma henüz tamamlanmadı. Oradaki ana gaye şu. Çok parçalı silahlı kuvvetlerimizin birlikleri var. Bu parçalı silahlı kuvvetlerimizin birliklerini bir arada toplamak ve büyükşehir merkezlerinden ülke savunmasının da gerektirdiği unsurlar dikkate alınaraktan büyükşehirlerden diğer illere taşınması konusunda bir çalışma var. Henüz daha tamamlanmadı. Gönlüm arzu eder ki askeri birliğin gelmesiyle birlikte ekonomisinin canlanacağı düşünülen Gümüşhane Bayburt Yozgat gibi illerimize bu birliklerin taşınmasının doğru olacağını düşünüyorum. Bu konuda silahlı kuvvetlerimizin bir çalışması var” diye konuştu.

Bakan Yılmaz, belediye önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra Trabzon’a gitti.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti