İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi hocaları, öğrencilere İstanbul'daki üniversite hayatını anlattı!

İstanbul Kemerburgaz Üniversitesi Fen `Edebiyat` Fakültesi Dekanı Prof. Dr. `Kaan` Ökten ile Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hakkı Özhan, Hacı Sabancı Anadolu Lisesi son sınıf öğrencilerine, İstanbul'da yükseköğretimi anlattılar. !

ihabot

Hacı Sabancı Anadolu Lisesi'nin konferans salonunda yapılan konferansta, Dekan Prof. Dr. Kaan Ökten daha çok eğitimin yanında sosyal yaşamla ilgili bilgiler verdi. Yardımcı Doç. Dr. Hakkı Özhan ise mühendislik ve mimarlık üzerine konuştu.

Her öğrencinin sevdiği bölümleri seçmesini isteyen Yrd. Doç. Dr. Hakkın Özhan, "Başarıdaki en büyük şart sevdiğiniz, istediğiniz, rahat olarak yapabileceğiniz bir işte çalışmak. Emin olun bu şekilde başladığınızda bir şekilde istediğiniz güzel yerlere geleceksiniz. Üniversite hayatınızdan sonra sizlere uygun olan işlere yöneldiğinizde bir şekilde bu şekillenecektir. Bizim okulumuzda 7 fakülte bulunmakta. Burs oranlarımızda gayet iyi seviyede. Biz birinci sınıfta özellikle alışma dönemi olduğu için temel dersleri veriyoruz. Çoğu öğrenci lise ile aynı gibi görüyor ancak o dersler aslında diğer derslere hazırlamak için veriliyor. Okulumuzda uygulama ağırlıklı derslere önem veriyoruz. Bu şekilde teoride öğrenilenleri öğrenciler laboratuvarlarda pratiğe dökebiliyor. Üniversite tabi sosyal hayatla ilgili bazı olgular getiriyor. Burada arkadaşlıklar ediniliyor, sosyal kulüplerde etkinliklere katılıyorsunuz. Şu anda okulumuzda 20-25 tane farklı kulüp var. 4 yıl önce eğitim ve öğretim vermeye başlayan okulumuz, halen başarılı bir şekilde eğitim ve öğretim vermeyi sürdürüyor" dedi.

Prof. Dr. Kaan Ökten ise Mersin'de olmaktan çok mutlu olduklarını belirterek, "Çukurova Bölgesinin lise son öğrencilerine İstanbul'da üniversite hayatını tanıtmak, üniversitelik nedir, nasıl tercih yapılır, hangi alanlara dikkat etmek gerekir onları konuşmaya geldik. Üniversitemiz ve İstanbul'daki diğer üniversitelerin de öğrenim sistemlerini tanıtmak üzere buradayız. Çok başarılı öğrencilerle karşılaşıyoruz. Onların geleceğini şekillendirmek adına katkıda bulunmak istedik. O yüzden buradayız. Çokta ilgili öğrenciler. Çok güzel sorular soruyorlar. Pırlanta gibiler. Mutlu olarak döneceğiz İstanbul'a. İnşallah orada da sizlerle karşılaşacağız" diye konuştu.

Her insanda bir şekilde kaygının oluştuğunu vurgulayan Ökten, "Bu dönem sizler için çok güzel bir dönem. Nasıl bir insan olmak isteyeceğinizin kararını vereceksiniz. O sınava oturacaksınız ve ne olacağınızı belirleyeceksiniz. Bunu iyi değerlendirin. Bu sizin hayatınıza yön verecektir. Bu imkan çok az sayıda elinize geçer. Sınavlardan sonra üniversite tanıtım günleri oluyor. Gidin okulları görün. Kantinin de oturun, öğrencilerle sohbet edin. Derslere girin, hocaların öğrencilere yaklaşımını görün. Üniversitenin sadece parasına, sadece ismine bakmayın. Arkadaşlarınızdan etkilenmeyin. O sınavda arkadaşınız sizin rakibimiz olacak. Siz fark yaratın ve iyi bir bölüme gidin" ifadelerini kullandı. Konuşmaların ardından Ökten ve Özhan, öğrencilerin sorularını yanıtladı.

KORAY ÜNLÜ

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep