Sanatlarını İcra Etmek İçin Akıl Almaz Yollara Başvurmuş Dünyanın En Aykırı 11 Sanatçısı

Genel olarak `resim` ve performans sanatları alanındaki `isimler.` Gerçi, günümüzde de gayet aykırı sanatçılar var. Ancak, artık aykırı `olmak` bile sıradan bir hale geldiği için çoğunun pek bir önemi yok.

jakumetsu

1. Son Hüküm, Michelangelo

Kilisenin rahibi aşırı çıplaklıktan ötürü bu tabloyu istemedi. Ünlü ressam rahibi de tabloya cehennemde yanar bir şekilde ekledi. Rahip daha da kızmasına rağmen Papa bunu eğlenceli buldu ve resmi onayladı.

2. Madam X'in Portresi, John Singer Sargent

19. yüzyıl sosyetesini gayet meşgul etmiş bir tablo Madam X'in kim olduğu bilinmeyince ortaya çeşitli dedikodular atıldı. Tabloyu gereğinden fazla cüretkar bulanların dışında tablodaki kişinin aslında erkek olduğunu söyleyenler de var.

3. Bakirenin Ölümü, Caravaggio

Ressamın hayatı zaten skandallarla dolu. Resimde kullandığı modelin ölü numarasını beğenmeyip gerçekten öldürdüğü ve resmi öyle çizdiği söyleniyor.

4. Et Partisi, Carolee Schneemann

Carolee Schneemann ve arkadaşlarının çiğ etler ve boyalar üzerinde gerçekleştirdiği bir performans. 1964 yılında gerçekleşen bu çalışma izleyenler tarafından hayli iğrenç bulundu. Sanatçı başka performanslarında da cinselliği ön plana çıkartmasıyla meşhur.

5. Ateş, Chris Burden

Chris Burden birperformans sanatçısı, ancak çok aykırı tarafları var. Önce, bir arkadaşına kendisini tüfekle vurdurdu. Sonra, kendisini bir arabaya çiviletti. Daha sonra ölüm orucu tutarak vücudunun ne kadar dayanabileceğini öğrenmeye çalıştı ve bunların hepsini de kaydetti.

6. Andres Serrano

Çarmıha Gerilmiş İsa motifinin bulunduğu bu tabloyu ressam kendi idrarıyla yaptı. Hristiyan dünyası buna büyük tepki gösterdi. Ressamı ölümle tehdit edenler olduğu gibi bunun düşünce özgürlüğü olduğunu savunanlar da oldu. Katolik bir rahibe ise ilginç bir şekilde resmi savundu. Ancak onun düşüncesi ressamın amacından farklıydı. Günümüz toplumunun İsa'nın öğretilerini ne hale getirdiğini simgeleyen bir tablo olarak algıladığını belirtti.

7. Kendim, Marc Quinn

Bu kafa heykeli ve heykel içerisindeki kan sanatçının kendisine ait. Heykelin içini doldurmak ve gerçekçi göstermek için 5 ay boyunca ayda bir kez kendisinden kan aldırdı.

8. Yatağım, Tracey Emin

Genç bir bayan sanatçının ayrılık sonrası depresyon yaşadığı günlerde odasını temizlememesi sonrası oluşturduğu eser. Kondomlar ve kanlı pedler ve iç çamaşırları ziyaretçilerin pek hoşuna gitmedi.

9. Dünyanın Temeli, Gustave Courbet

Resmi mecburen sansürlüyoruz. Ressamın düşüncesi dünyadaki her şeyin kadın cinsel organı etrafında dönüyor olması. Bunu da gayet ne bir şekilde dile getirmiş. Tablo Facebook tarafından bile yasaklandı. Günümüzde de müzelerde sergilenmiyor.

10. Sanatçının B.ku, Piero Manzoni

Piero Manzoni 1961 yılında kendisine ait dışkıyı konserveletti ve 90 kutu konserve biriktirdi. İşin inanılmaz yanı, bunları alanlar var. Günümüzde de kalanlar satışta. Hem de 100.000 dolar gibi bir fiyata.

11. Kutsal Bakire, Chris Ofili

Resmi,n kenarındaki kelebek motifleri ferre dergilerden kesilen parçalarla yapıldı. Daha ilk sergisinde ziyaretçilerin tepkisini çekti ve tabloya beyaz boyalar fırlatıldı.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep