Google Doodle’ları Hakkında Bilinmeyen 7 Gerçek

Günümüzde, artık İnternet demek Google demek. Google’ın en eğlenceli taraflarından biri de özel günler için doodle’lar hazırlamak ve bu günleri bize hatırlatmak. Peki, `doodle` nedir? “Doodle'lar, `tatil` günlerini ve yıl dönümlerini kutlamak, ünlü sanatçıları, kâşifleri ve `bilim` insanlarını anmak amacıyla Google logosunda yapılan eğlenceli, şaşırtıcı ve bazen de spontane değişikliklerdir.” Peki bu doodle’ların arkasında yatan gerçeklere bakmaya ne dersiniz?

bilirkisi

1. İlk Doodle 1998 Yılında Doğdu

İlk doodle Google’un halihazırda bir anonim şirket olmadan önce Google’ın kurucuları olan Larry ve Sergey’in Nevada çölündeki Burning Man festivaline katıldıklarını göstermek için logoyu değiştirmeleri ile başladı. Böylelikle ilk doodle fikri doğmuş oldu.

2. Doodle’ların Hazırlanmasından Sorumlu Olan İlk Kişi: Dennis Hwang

2000 yılında Bastille Günü için bir doodle hazırlayan Dennis Hwang , kullanıcıların bu doodle’ı çok beğenmesi üzerine doodle’lardan sorumlu kişi olarak atandı. Dennis Hwang, 2000 yılında Google’da web yöneticisi ve stajyer olarak görev alıyordu.

3. Bu Zamana Kadar Yapılan Doodle Sayısı

Google’ın bu zamana kadar 1500’ün üzerinde doodle oluşturmuş durumda ve her yıl 300’ün üzerinde doodle hazırlanıyor. Bu zamana kadar hazırlanmış tüm doodle’ları http://www.google.com/doodles adresinden görebilirsiniz.

4. Doodle'ların Arkasındakiler

Hazırlanan her doodle’ın arkasında Google’ın deyimiyle doodle tasarımcıları (çizerler) ve mühendislerden oluşan bir ekip bulunuyor. Bir grup Google çalışanı, fikir paylaşımında bulunmak ve hangi etkinliğin doodle ile kutlanacağına karar vermek için düzenli olarak bir araya geliyor.

5. Bu Zamana Kadar En Çok Beğenilen Doodle

Google’ın en beğenilen doodle’ları arasında 2011 yılında Martha Graham dans doodle’ı sanat ve dans dünyasında çok beğenildi. Pacman doodle’ı ise video oyun alanında hit oldu. Kullanıcılar doodle ile oyun oynayabilme imkanına bayıldı.

6. Siz de Google’a Doodle için Fikir Gönderebilirsiniz

Google, doodle’ları kendi tasarlarken kullanıcılardan gelen doodle fikirlerine de her zaman açık. Google için doodle fikirleriniz varsa proposals@google.com adresine e-posta atmanız yeterli.

7. 10 Kasım’da Sadece Atatürk için Yapılan Özel Anma

Özel günler için birbirinden hareketli doodle’lar hazırlayan Google’ın 10 Kasım Atatürk’ün ölüm yıl dönümünde tek bir karanfil koymasının ardında yatan güzel bir sebep var aslında. Google’ın doodle hazırlamasındaki asıl amaç insanlara pozitif şeyleri hatırlatmak. Türkiye için önemli olan bugünün ciddiyetini ve önemini bozmak istemeyen Google, duymuş olduğu saygıdan dolayı tek bir karanfil koymayı tercih ediyor. Bu istisna bu zamana kadar sadece Atatürk için yapılmış.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep