Lağımcı Çizmelerinin Moda Diye Kadınlara İtelenmesindeki 7 Garip Durum

Son baharın bitişi ve `kış` aylarının henüz gelmesi ile birlikte `giyim` tercihlerimizi mevsimine göre uyarlamaya başladık. Fakat bu seneyi diğerlerine göre daha farklı, acımasız ve zevksiz kılan bir durum mevcut. O da güzel kızlarımızın ayaklarında lağımcı abilerden, balıkçılardan görmeye alışık olduğumuz lastik botların bulunuyor olması. `Haberself` ekibi olarak şaşkınlığımızı bir kenara bıraktık ve olayın detaylarına indik.

bilirkisi

1. UGG'dan Bu Yana Görülmüş En Büyük Facia

Çoğu kişinin bildiği gibi Avustralya'da yerel bir giyecek olan UGG dünya modasına darbe niteliğinde bir giriş yapmıştı. Bu darbenin Türkiye'deki etkileri de sarsıcı şekilde hissedilmedi değil. Özellikle üniversite öğrencisi, çakma sarışın, kısa boylu, hafif balık etli kızlarımızın adeta temsilcisi olan UGG botları bize modaya karşı inancımızın sarsılması şeklinde etki etmişti.

2. Fiyatı Da Çok Uygun Tam 650 TL

Converse'in ülkemizde 100 TL'nin üzerinde satıldığını düşündüğümüz zaman aslında bu pahalı satış stratejisinin ne kadar başarılı olduğunu anlamaktayız. Sizin için Amerikan sitelerinde yaptığımız araştırmada Hunter-Boot fiyatlarının 60 ile 90 £ arasında değiştiğini gördük.

3. Göründüğü Gibi İşlevselliği De Yok Ve Yağmurdan Koruyamıyorlar

Yüzyıllardır insanoğlunun soğuktan korunmak için hayvan derilerinden faydalandığı malumunuz. Ayakkabı konusunda da bu durum değişmezken Lağımcı çizmeleri plastik yapısıyla resmen işkence Karlı havalarda giydiğiniz botlarınız ayağınızı bırakın üşütmeyi buzun içindeymişsiniz gibi hissettiriyor. Gerçi bizim Türk kızlarımız çift çorap giymeye alışık olsalar da bu sefer "moda bunun neresinde e be köylü kızı?" diye sorasımız geliyor.

4. Matematik Sorusu: Kızın Boyu 150cm Çizmenin Boyu İse 50cm. Geriye Kalan Kız Oranını Bulunuz

Ülke olarak ne yazık ki boy ortalamamız avrupanın baya bir altında. Özellikle bu moda akımının geldiği baltık ülkelerinin kızları ile güzel ülkemizin narin Türk kızlarını karşılaştırmaya kalkmamız Avrupa vizesi konusundaki ısrarlarımızı ifşa edebilecek nitelikte. Hal böyle olunca, Avrupadan gelen moda tarzlarının neden sorgu sualsiz kabul ediliğini anlamak gerçekten güç.

5. Babetlere De İlk Başlarda Ön Yargı İle Yaklaşmıştık

Babetlerin ülkemizde yayılma süreci de sancılıydı. Fakat babet kültürü narinliğinden dolayı ülkemizde kabullenilmesi hızlı oldu. Özellikle, babet-kot-tshirt ile güzel olabilen kızın her türlü evlilik kriterinden geçmeyi hak ettiği tüm erkeklerin kabul ettiği bir gerçek. Ama dediğimiz üzere babet sadeliği ile ön plandaydı. Çizmeden oluşan bir kız ve lastiğin iticiliği ile birlikte aşağı yukarı ilerleyen bir çift ayak kime çekici gelir? Biz söyleyelim, Türk erkeklerine değil.

7. Sırada Ne Var, Baretler Mi?

Artık modayı yakından takip edemeyenler olarak aklımızda tek soru, yüreğimizde ise tek korku var; sıradaki ne? Sıradaki moda akımı ne olacak? İnşaatlarda takılan baretler kızlarımızın kafasında şapka olarak mı yer alacak? Çiçek böcekli modelleri ile, pembe mor çeşitleri ile fashion weeklerde baretleri mi göreceğiz?

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep