Tarihteki Tüyler Ürpertici 5 Cezaevi

Resmen cehennemim dünya şubeleri.

CigdemOzcn

1. Ölüm Kabinleri

1920 yılında, Moğol mahkumlar genellikle 3x4m olan ahşap tabutlara canlı olarak koyuldular. Bu acımasız işkencenin sonucunda mahkumlar hayatlarını yitirdi. Tabutlar, bilenmiş kerestelerle çevrelenmiş 15m'lik bir şarampole, Mongolia'nın Urga şehrine yerleştirildi. Tabuttaki pislik ise sadece 3 haftada bir temizlendi ve mahkumlar yemeklerini sadece 15cm'lik bir delikten aldı. Ayrıca mahkumların oturmalarına ve yatmalarına izin verilmiyordu. Elleri de tabutun içinde kelepçeliydi. Kış ayında ise para harcamamak için tabutlara bakım yapılmadı ve birçok mahkum donarak öldü.

2. Mamertine

Romalılar cezaevlerini ilk inşa edenler arasındaydı. Mamertine 640 M.Ö. inşa edildi. Ve bu ilk adım için zalim bir başlangıç oldu. Bu cezaevine sadece kanalizasyon sisteminin içinde bulunan küçük bir delikle girilebiliyor. Mamertine cezaevi yerin 3.6 m altında, 9 m genişliğinde. Odaları ise nefes alamayacak kadar küçük. Mamertine'de mahkumlar işkence açlık ve susuzluktan ölüyordu. Cesetler Cloaca Maxima adlı özel odaya açılan bir demir kapıdan Tiber Gölüne boşaltılıyordu.

3. HMS Cehennemi

Amerika Devrimi sırasında, İngilizlere ait 16 gemi vardı. Aralarından en canice şeylerin yaşandığı HMS Jersey'di. Takma adı ise "HMS Cehennemi". 1.100 mahkum "HMS Cehennemi"nin içinde karanlığa ve aşırı sıcağa esir bırakıldı. Bu gemide birçok insan çıplaktı. .Zayıf düşen insanlar canlı canlı, fareler tarafından yenildi. O gemide 12.000'nin üzerinde insan öldü. Sadece 1.400 insan kurtulabildi.

4. Andersonville

Camp Sumter (Andersonville), Amerikan İç Savaşı'nın sonuna doğru Konfederasyon'un en büyük cezaevi olarak hizmete açılmıştı. 33.000 mahkum kirlilikle baş başa bırakıldı. Cezaevinde tek tatlı su kaynakları insan parçacıkları ve cesetlerdi. Mahkumlara erzak verilmemesinin yanı sıra gardiyanlara da az erzak veriliyordu. Andersonville'e girenler açlık dizanteri ve pislikten ölüyorlardı. Öldüklerinde ise dip dibe gömülüyorlardı.

5. Hỏa Lò Prison

Hỏa Lò Prison en vahşice olan cezaevlerindendir. Bu cezaevinin takma adı "Cehennem Deliği"dir. Vietnam Savaşı sırasında, Ulusal Kurtuluş Cephesi'nde Amerikalı pilotlara acımasızca işkence yapılıyordu. Burada mahkumlar 6m uzunluğundaki üstünde dikenli tel ve kırık camlar bulunan bir duvarın ardında tutuldu ve düzenli olarak dövüldü. Vietnam'ın bunları yapmasındaki amaç mahkumların iradesini kırıp ABD'nin hakkında bilgi sızdırmaktı. Gardiyanlar oraya yeni gelen mahkumlara "Ölmek kolaydır ama yaşamak zordur. Size yaşamanın ne kadar zor olduğunu göstereceğiz." diyorlardı.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti