Mustafa Denizli: "Takım Fedakarlık Yapamadı"

`Galatasaray,` UEFA `Avrupa` Ligi son 32 turunda deplasmanda Lazio’ya 3-1 mağlup olarak Avrupa’ya veda etti. Maç sonrası Mustafa `Denizli,` düzenlenen `basın` toplantısında müsabakayı değerlendirdi.

CanOlgan

“Takım fedakarlık yapmayı her zaman düşünür, ister. Ama zaman zaman bunu başaramayabilir. Bugün de böyle bir durumla karşılaştık. Esasında oyunun ikinci yarısında özellikle 60. dakikadan sonra turu geçebilecek hamlelerle oyun içinde olabileceğimizi düşündük ama tersi durumla karşılaştık. 45 dakika pozisyon vermediğimiz rakibe karşı ikinci yarı hakikaten çok kolay pozisyon verdik. Bu tablo da kaçınılmaz oldu.

Hücum bölgesinde sıkıntı çektiğiniz zaman bunun takım savunmasına çok farklı şekilde yansıması olur. Bu manada müthiş bir zorluk içindeyiz. Bir tarafı dolduralım derken, bir tarafı açabiliyoruz. Böyle bir durumdayız. 2-1’e gelince zorluk derecesi Lazio için daha fazla olması gereken bir oyun ortaya çıkacak diye düşündük ama devam ettiremedik.

Şartlar bizi zaman zaman çaresiz bırakabiliyor. Göreve başladığımızdan bugüne kadar yapmak istediğimiz şeylerin büyük bir bölümünü gerçekleştiremedik. Bu kadroda yapmayı düşündüğümüz revizyon olabilecekken, bunu gerçekleştirmek bir yana, içimizden kayıplar da oldu. Böyle bir zorluğu yaşıyoruz. Bir teknik adamın meslek hayatında yaşayabileceği en büyük zorluklarla karşı karşıya olduğumu söyleyebiliriz. Taraftarlar dünyanın her yerinde teknik direktörlere tepki gösterebilirler. Onlara söyleyecek bir şeyimiz olmaz.

Sabri’ye bugün değişik bir görev verdim. Takımda en fazla efor sarf eden oyuncu olmasını istedim. O da elinden geldiğince yapmaya çalıştı. Zaten geriye düştükten sonra bir tercih yapmam gerekiyordu Umut’u oyuna almam için. O yüzden Sabri’yi oyundan aldım. Hava topları ve orta saha mücadelesini ön planda tutabilmek için Donk’la uzun süre devam ettik. Belki düşündüğümüz katkıyı çok fazla sağlayamadı. Onun daha erken çıkarabilirdim. Bu akşam bir büyük takımın yapamayacağı kadar çok net, kolay toplar kaptırdık. Golden sonra da reaksiyonumuz devam etmedi. Onun sıkıntısını yaşadık.”

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti