Motosiklet Eldivenleri

Eldivenler genel kullanım özelliği bakımından, insanların ellerini çeşitli sebeplerden dolayı korumak ve muhafaza etmek üzere üretilmişlerdir.

motoplus

Motosiklet Eldivenleri

Eldivenler genel kullanım özelliği bakımından, insanların ellerini çeşitli sebeplerden dolayı korumak ve muhafaza etmek üzere üretilmişlerdir.

Eldiven Kullanmak Neden Önemlidir?

İnsanlar yere düşerken refleks olarak ellerini öne doğru uzatırlar. Ellerin öne uzatılması durumunda eller açık olarak yani avuç içleri yere gelecek şekilde konumlandırılır. Düşme durumlarında elimizde sürtünmeye ve düşmenin şiddetine bağlı olarak oluşacak sıyrıklar ve kanamalar ciddi hasarlara yol açabilir.

Motosiklet kullanımında da, olası düşmelere karşı veya sürüş sırasındaki dış faktörlere karşı ellerimizi korumak ve muhafaza edebilmek için eldiven kullanımı çok önemlidir. Eldiven kullanımı motosiklet sürüşlerindeki bir diğer önemli güvenlik aracıdır. Motordan düşme durumlarında ellerimizin alacağı hasarı en aza indirmek için eldiven kullanımı şarttır. Düşmenin şiddetine bağlı olarak ellerimizde oluşacak sıyrıklar, kesilmeler ve kanamaların minimuma indirilmesi için eldiven gerekli bir parçadır.Motosiklet eldivenleri de tıpkı diğer aksesuarlarda olduğu gibi barındırdıkları özellikleri bakımından çeşitlilik gösterirler. Ancak motosiklet eldivenleri temelde deri eldivenler ve tekstil eldivenler olarak ikiye ayrılırlar.

Kaynak: Motosiklet Eldiveni- http://www.motoplus.com.t...75/Motosiklet-Eldivenleri

Deri Eldivenler

Deri eldivenler motosiklet sürücüleri tarafından çok eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Genel olarak üretimleri inek derisinden yapılır. Her eldiven farklı boyut, kalınlık ve şekle sahiptir. Tekstil eldivenleri ile kıyaslandığında deri eldivenler daha yumuşaktırlar. Bu bakımdan tamirleri daha kolaydır. Tekstil eldivenlerine göre fiyatları daha uygundur. Deri eldivenler suya karşı pek dayanıklı değildir. Islandıkları zaman çekme yapabilirler. Deri eldivenler cilde boyamalara sebep olabilir. Özellikle siyah renkli olanlar. Deri eldivenler genel olarak sürtünmelere karşı dayanıklıdır fakat delinmelere karşı dayanıklı değillerdir.

Tekstil Eldivenleri

Motosiklet sektöründe üretilen tekstil eldivenlerinin üretim tarihleri çok eskiye dayanmamaktadır. Deri eldivenlere kıyasla günümüz tarihine daha yakın zamanda üretilmeye başlanmıştır. İlerleyen teknoloji sayesinde üretilen tekstil eldivenlerinin koruma özellikleri oldukça iyidir. Tekstil eldivenleri bu açıdan deri eldivenlere göre daha iyi koruma sağlar. Tekstil eldivenlerinin ısıtma özelliği de deri eldivenlere göre daha iyidir. Tekstil eldivenleri, Kevlar, Sheltex, Condura, Goratex gibi sağlam ve kaliteli malzemelerden üretilirler. Malzeme yapısı ve ileri teknolojiyle üretilmesinden dolayı tekstil eldivenler; yağmur ve rüzgarda tam koruma sağlar, sürtünme ve darbeye karşı dayanıklıdır. İstenilen şekilde ve kalıpta tasarlanıp üretilebilirler. Deri eldivenlere kıyasla daha pahalıdırlar.

Motosiklet Eldiveni Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz?

İlk olarak alacağımız eldivenin el yapımıza uygun ölçülerde olmasına dikkat etmeliyiz.

Kullanım amacımıza uygun olmalıdır.

Alacağımız eldivenin hava koşullarına uygunluğuna bakmalıyız.

Eldivenin elimize tam oturmasına ve sürüş sırasında gidonu ve kumandaları rahat kullanabilmemize olanak sağlamasına dikkat etmeliyiz.

Eldivenin şekil ve yapı itibariyle rahatlığına dikkat etmeliyiz. Elimizi belli bir zaman sonra rahatsız eden, uyuşturan, karıncalaştıran eldivenlerden uzak durmalıyız.

Deri eldiven alacaksak kalınlığına dikkat etmeliyiz.

Motosiklet eldivenlerinin bilek kısmındaki uzunluğuna dikkat etmek gerekir. Çok kısa eldivenler tam koruma sağlamaz.

Alacağınız eldivenlerin avuç içi kısmındaki korumalar kadar el üstündeki korumalara da dikkat etmelisiniz.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti