Teknoloji Bu Kadar Gelişmeden Önce Sevgililerin İletişim İçin Kullandıkları 9 Yöntem

`Bilim` ve `teknoloji` aldı başını gidiyor. Bu gelişmeler aşıklara da fazlasıyla yarıyor. Eskiden `erkekler` üst sokaktaki sevdicekleriyle konuşmak için binbir çile çekermiş. Ancak, şimdi Çorum'da yaşayan `yağız` bir Anadolu delikanlısı Kuala Lumpur'dan bir `kız` bulup `aşk` yaşayabiliyor. Peki, her şey bu kadar kolay değilken bu genç aşıklar ne yapıyorlardı? Gelin kronolojik olarak inceleyelim.

jakumetsu

1. Taş Devri'nde Olay Sanki Biraz Sert Ancak Basit Gibi

Hepimiz bu sahneyi çizgi filmlerde, karikatürlerde veya komedi filmlerinde görmüşüzdür. Mağara adamı gelir. Kızın kafasına sopayla vurur. Kız devrilir ve adam da saçlarından sürüyerek aşk yuvalarına götürür. Zamanının en romantik flörtleşme biçimi. Hatta, tek biçimi. Her ne kadar ilişkilerin başlaması basit ve zahmetsiz görünse de zamanımıza pek de uygun bir yol değil. Pek tavsiye etmiyoruz. Sonuç istendiği ve hayal edildiği gibi olmayabilir.

2. Haberleşme Konusunda Dumanı da Es geçmemek Lazım

Taş Devri'nden sonra insanların iletişim kurmak için bulduğu başka bir yöntem. Bunu genelde komşu kabileler ya da kabileden olup da kamptan uzakta bulunanlar kullanırmış bir şeyleri haber vermek için. Ancak, sevgililerin de kullanmaması için hiçbir sebep yok. Büyük ihtimalle kullanmışlardır da. Komşu kabileden bir kıza sevdalı delikanlı sabahlara kadar aşk sözcükleri göndermiştir dumanla gökyüzüne. Kızın gönlü varsa o da cevap vermiştir beyaz atlı prensine.

3. Zamanında Nice Aşıkları Kavuşturmuştur Şu Güvercinler

İnsanlar hayvanları ehlileştirdikten sonra bunları sadece savaşta ya da gıda olarak kullanmadılar tabii. Kimi hayvanlar haberleşme aracı olarak kullanıldılar. Bunların başında da güvercin geliyor. Sadece devletlerin ya da önemli kişilerin birbirlerine yolladıkları mesajları değil, nice yiğitlere de nazlı yarlerinden de haber getirdiler. Güvercinin ayaklarına kurdela ile bağlanmış mektuplarda ne aşk hikayeleri vardır, kim bilir.

4. Ben de Sana Karşı Boş Değilim Mesajı Veren Mis Kokulu İpek Mendil

Osmanlı zamanını anlatan filmlerde rast gelmişizdir. Kız ya yolda yürürken düşürür mendilini ya da evinin penceresinden atar peşinde dolaşan aşığına. Aşık mendili alır. Sevdiği kızın kokusu sinmiştir üstüne. Mendilin verilmesi bir daha görüşüleceğinin, hislerinin karşılıksız olmadığının da kanıtıdır aslında. Çünkü, o mendilin mutlaka geri verilmesi lazım gelir.

5. Boğaz'daki Sandal Sefalarında Yaşanan Anlık Bakışmaların Verdiği Saadet

Yine eski İstanbul'dan sahneler. Mendil olayına henüz girilmediyse veya mendil alınıp emin olunmak isteniyorsa erkek takip eder sevgilisinin attığı her adımı. Kız eğer sandala bindiyse hemen genç de bulur bir sandal. Saatlerce izler kimi zaman Sandalların birbirlerinin yanlarından geçtiği o birkaç saniye ömre bedeldir erkek için. En uzun bakışması o an gerçekleşir çünkü aylardır peşinden koştuğu kızla.

6. Aşıkların Klasik ve Hiçbir Zaman Eskimeyecek İletişim Aracı: Mektup

Mektup zamandan münezzehtir aşıklar için. Yazı bulunduğunda başlamıştır insanlar birbirlerine aşk mektupları yazmaya. Hala da yazmaktadırlar. Gerçi, günümüzde sanki mektuba ihtiyaç duyulmuyormuş gibi görünür ancak, hiç de öyle değildir. Okul sıralarında yazarlar ilk mektuplarını aşıklar. Nostaljik bir jest olsun diye yazarlar. Kendilerini daha iyi ifade etmek için yazarlar. Sebep ne olursa olsun, aşıklar hala mektup yazarlar ve yazacaklardır da.

7. Sevgililer Arasında İletişimi Sağlayan Mahallenin Küçük Veletleri

Günümüze biraz daha yaklaşıyoruz. Aynı mahallede olup da birbirlerini seven gençlerin hayatlarında mahallenin küçük veletlerinin önemi büyüktür. Bu afacanlar kimi zaman kızın ya da erkeğin küçük kardeşleri olabildikleri gibi sadece bir komşu çocuğu da olabilirler. Aşkları çevreden duyulmasın isteyen gençlerin birbirlerine sözlerini taşırlar. Kararlaştırılan buluşma yerlerini söylerler. Bazen posta güvercini gibi mektuplarını da taşırlar. Tabii, çikolatalarını şekerlerini almayı da ihmal etmezler mükafat olarak.

8. Telsiz Frekansından Sevgiyi Bulmaya Çalışan Gençler

Tıpkı Kemal Sunal'ın "Yakışıklı" filminde olduğu gibi. 80'li yıllarda modaymış çatılarda, balkonlarda elde telsiz "Alo, alo. Arkadaş arıyorum" nidaları atmak. Bir nevi chat gibi. Nickname geleneğinin temelleri de burada kullanılan rumuzlarla atılmış. Birbirini telsizden bulup seven ve evlenen insanların sayıları hiç de az değil.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep