ÇUVAL DOLUM MAKİNASI

Çuval dolum makinası zedelenme riski olan veya olmayan ürünlerin, granüllerin, akışkan tozların ve hassas taneli ürünlerin çuvallara doldurulmasını sağlayan makina modelidir.

renasmakina

Çuval dolum makinası zedelenme riski olan veya olmayan ürünlerin, granüllerin, akışkan tozların ve hassas taneli ürünlerin çuvallara doldurulmasını sağlayan makina modelidir. Çuval dolum makinaları kendi içerisinde tam otomatik çuval dolum makinası ve yarı otomatik çuval dolum makinası olarak ikiye ayrılmaktadır. Çuval dolum makinaları çalışma prensibi özelinde ise üst terazili konveyör beslemeli çuval dolum makinası, üst terazili helezon beslemeli çuval dolum makinası olarak farklı modellere ayrılmaktadır. Çuval dolum makinası kullanım alanına göre gıda, tarım, kimya ve benzeri oldukça geniş ve farklı iş sektörlerinde kullanılabilmektedir. Çuval dolum makinaları özellikle kıymetli ve şekil itibariyle bozulma riski olan, akış sorunu olmayan ürünlerin doldurulması için en sağlıklı makina modelidir.


Çuval dolum makinası içerisindeki üst terazili makinalar ürün tartımını çuval dolum ağzının üst kısmında yer alan tartım bunkerinde yapmaktadır. Dolum işlemlerinde hedeflenen gramaja ulaşıldığında ise sistem durmaktadır. Makinada yer alan pedala basıldığında ise bunker kısmında tartılmış olan ürün çuvala direkt olarak boşaltılmaktadır. Çuval dolum makinaları Kraft torbalara, mukavemeti arttırılmış PE ve PP, çuvallara ve benzeri malzeme yapısından üretilmiş olan torbalara dolum işlemi gerçekleştirebilmektedir. Çuval dolum makinaları istenildiği takdirde üretim esnasında özelleştirilebilmektedir. Yani örnek vermek gerekirse; hayvan yemi, tarım katkıları veya toz kömür gibi ürün gamına sahip olan işletmeler için DPK (siyah) sacdan üretilen çuval dolum makinaları bulunmaktadır. Yine gıda ürünlerinin dolum işlemleri için sus 304 paslanmaz çelikten; asidik yapıdaki kostik, klor ve benzeri ürünler için ise sus 316 paslanmaz çelikten üretilen çuval dolum makinası modelleri bulunmaktadır.


Çuval dolum makinaları modellerinde servo ya da step motor özellikleri bulunmaktadır. Bu motorlar sayesinde daha yüksek kapasite ve daha hassas dolum işlemleri yapılabilmektedir. Çuval dolum makinaları fiziki yap itibariyle de oldukça portatif bir yapıya sahiptir ve kapladığı alan ortalama 1-2 metre civarında olmaktadır. Çuval dolum makinalarına istenildiği takdirde besleme sistemleri entegre edilebilmektedir. Bu sayede daha az işçilik ile sürekli dolum işlemi gerçekleştirilebilmektedir. Çuval dolum makinaları ile oldukça geniş yelpazede ürün dolumu gerçekleştirilebilmektedir. Bu ürünler arasında; bulgur, buğday, antepfıstığı, badem, boncuk, pudra şekeri, toz deterjan, pul biber, kahve, hayvan yemi, gübre ve benzeri birbirinden farklı birçok ürün yer almaktadır. Çuval dolum makinalarının barındırdığı özelliğe göre dakikada 10-40 adet veya 10-80 adet ve daha farklı aralıklarda çuvallama işlemi yapılabilmektedir.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep