7 Adımda Uluslararası Başarı Sağlayacak Yaratıcı Pazarlama Stratejisi

Pazarlama günümüzün en önemli mekanizması olarak karşımıza çıkıyor. Pazarlama doğru yapıldığı şekilde bir ürünün ya da mekanın başarılı olmaması imkansızdır. Peki ya sizin tercih ettiğiniz pazarlama stratejileri neler? Daha doğru ve sağlıklı bir pazarlama için 7 yaratıcı fikir.

CanOlgan

1. Kitleye Yönelim

Pazarlama stratejilerinin en önemli noktası kitleyi doğru bir şekilde analiz etmek. Yapılan analiz doğrultusunda oluşturulacak plan dahilinde hareket etmek hem ürünün hem de markanın değerini yükseltecektir.

2. Ürünü Doğru Bir Şekilde Tanımlayın

Kitleyi tanıyarak başlanan pazarlama stratejisinden sonra ürünü doğru bir şekilde tanıyıp hedef kitleye yönelik ürünün özelliklerini ortaya çıkarmak yapacağınız pazarlama için adeta nokta atışı olacaktır.

3. Geri Dönüşlerin Neler Olduğu Bilinmeli

Pazarlama planında olan her şeyin rakamlarla ve ölçülebilir şekilde olması geri dönüşlerin nasıl sonuçlar doğuracağını bilmemizi sağlar. Böylelikle yapacağınız pazarlama başarı mutlak olacaktır.

4. Sorumluluk

Her çalışana özel görev ve sorumluluk vererek çalışanların ne yaptığını daha iyi bir şekilde gözlemleyebilirsiniz. Bu gözlemler sonucunda da daha iyi hizmet vermeniz kaçılmaz olacaktır.

5. Plan

Pazarlama planı sadece bir plan değil aksine süreçtir. Pazarlama planınız her zaman mükemmel bir şekilde ilerlemeye bilir değişen dünya ve düzenine göre planınızı sürekli olarak güncellemeniz gerekebilir. Pazarlama planın herhangi bir değişikliğe ihtiyaç duyduğu zaman olumlu ve olumsuz yanları düşünülerek hareket edilmelidir.

6. Reklam ve Sponsorluklar

Pazarlamanın en önemli unsurlarından biri de reklam. Ancak, sadece reklam yetmez. Önemli ve insanların gözünde değere sahip işlere de sponsor olunması şart. Nobel İlaç'ın iki yıldır TMOK Fair Play Üniversiteler Kervanı'na sponsor olduğu gibi. Sporcu sağlığı alanındaki ürünleri ile bu alanda fayda sağlayan Nobel İlaç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Fair Play Üniversiteler Kervanı ana sponsorluğu ile “iyiye, doğruya, güzele” mesajının geleceğin sporcularına ulaştırılmasına destek oluyor.

7. Dünyaya Açılma

Belki de işin en zor yanı. Dünyaya açılmak sadece sosyal medyaya reklam vermekle olmaz. Dünya tarafından keşfedilmeniz lazım. Başarılarınızın fark edilmesi lazım. Dünyanın belki de en büyük üniversitesi Harvard'da ders konusu olmak epey etkili olabilir. Nobel İlaç’ın son yıllardaki pozitif dönüşümü, Harvard Business School’da Satış ve Pazarlama profesörü Doug J. Chung ve Yardımcı Direktör Gamze Yücaoğlu’nun liderliğiyle işletme dersi vakası olarak hayata geçti. Bu başarı hikayesi Nobel’in satış, operasyon, pazarlama ve strateji çalışmaları üzerine yeni bir anlayış geliştirmesiyle başladı.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti