Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi Son Başvuru 20 Temmuz

Uzun bir dönem çalıştın, çabaladın. Nihayet üniversite sınavına da girdin ve hedefe çok yaklaştın. Sırada tercih dönemi var. Bir çoğunuz kararını çoktan verdi ama bir çoğunuz da hala bir o kadar kararsız. Peki kararını vermende sana oldukça yardımcı olacak bir zirveden bahsetsekBu zirve ne mi? İbn Haldun Üniversitesi’nin yapmış olduğu “Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi”

yesimmutlu

-1. Amacı Ne?

Geleceği sosyal bilimlerde olan gençlere rehberlik etme amacıyla düzenleniyor. “Zeki öğrenciler sayılsal bölümleri seçer” algısını yıkmak, sosyal bilimlerin de en az fen bilimleri kadar önemli olduğunu anlatmak bu konuda öğrencileri ve aileleri bilgilendirmek amacıyla yapılan bir zirvedir. İçerisinde sosyal bilimlerin dallarını ve bölümler arasındaki farkları uygulamalı olarak anlatma amacını taşımaktadır.

-1. Zirveye Katılım Nasıl?

Öncelikle sen özel biri, özel bir öğrencisin bu yüzden katılımın da sana özel olacak. 20 Temmuz’a kadar http://www.gelecegimsosyalbilimler.com/2018/basvuru/ sitesinden hızlıca kendine ait bir hesap oluşturman gerekiyor. Sonrasında senden istenen bilgileri doldurarak neden katılmak istediğine dair bir niyet mektubu yazman istenecek. Aslında bu noktada da işin çok zor değil çünkü zirveye katılmak için çok sebebin var.

-1. Zirvede Neler Bulacaksın?

12 sosyal bilimler bölümünü tanıma fırsatını elde edecek kararını ona göre daha iyi bir şekilde verebileceksin. Neden bu bölümde okumalıyım, okurken alacağım genel dersler neler, örnek sınav metinleri, bölümde okuyacak öğrenciler ne gibi özelliklere sahip olmalı, günümüzde bu bölümü okumak neden gerekli, okuduktan sonra ne olurum gibi sorulara ve daha da fazlasına cevap bulabilirsin.

Alanında tecrübeli, dünyasının önde gelen isimlerinden onların tecrübelerini dinleyip, aklındaki soru işaretlerini giderebilir, birebir onlara sorularını iletebilir, aynı meslekteki insanlara tanışıp onlardan bilgi alma fırsatını yakalayabilirsin.

Akademisyenlerle tanışıp onlarla sohbet edebilir, bölümle ilgili kafana takılan her soruyu bizzat o bölümün hocasına rahatça sorabilirsin. Böylece aklındaki soruların cevabını en doğru kaynaktan almış olursun.

Okumak istediğin bölümle ilgili atölyelere girerek o bölümü daha iyi tanıyabilir ve derslerle ilgili pratik yapmak imkanına sahip olabilirsin. Üstelik bunu o alanın usta isimleriyle birlikte yapacaksın. Örneğin hukuk atölyesinde bir dava çözüp, psikoloji atölyesinde bir terapiye katılabilirsin.

-1. Sosyal Etkinlikler

Bu kadar koşuşturmanın içinde senin kafa dağıtman, motivasyonun için sosyal etkinlikle de düşünülmüş. Boğaz turu, konserler ve stand up gösterileriyle biraz kendine gelebilir yılın yorgunluğunu atabilirsin.

İbn Haldun Üniversitesi bu zirve için seni bekliyor.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti