Pal FM Meltem Çayırezmez Röportajı

Pal FM'in yeni ve genç yeteneklerinden Meltem Çayırezmez ile keyifli bir söyleşi gerçekleştirdik.

radyocular

15 yaşından bu yana radyoculuk yaptığını söyleyen genç radyocu Pal FM'deki programlarını OYDAR'a anlattı!..

2. İŞTE O RÖPORTAJ!..

Meltem Çayırezmez kimdir? Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz? Bayanların yaşı sorulmaz ama genç olduğunuz için kaç yaşında olduğunuzu da söyler misiniz?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Meltem Çayırezmez 15 yaşından beri radyoculuk yapan ve bu mesleğe aşık olan bunun içinde pılısını pırtısını toplayıp Istanbul yollarını tutmuş olan biridir.(farklı birinden bahsedermiş gibi hissettim Evet bayanların yaşı sorulmaz siz neden böyle bir şey yaptınız demicem çünkü daha 23 yaşında olduğum için bunu söylemekte sakınca görmüyorum?

Çok genç yaşlardan beri radyoculuk kariyerinizi çeşitli radyolarda sürdürüyorsunuz. Pal FM'de yayın yapmak için siz mi başvurdunuz? Teklif mi geldi? Pal FM'deki görevinize nasıl başladınız?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Ben bir üniversite radyosu olan Radyo A da çalışmaya başladığım zaman kendime hedef koymuştum.Üniversiteyi bitirip Pal Fm de başlayacağım diye.hayalimdi Pal Fm de çalışmak Istanbul'a gelince de pal station 106 Genel Yayın Yönetmeni Mehmet Fatih DOĞAN'ın asistan aradığını duydum ve iletişime geçtim ve başlamış oldu böylece pal maceram daha sonra Pal FM genel yayın yönetmeni Kaan Gökman bana güvenip önce kapalı gişe yi daha sonrada cumartesi sabahını bana emanet etti.

Biraz da Pal FM'deki programlarınızdan bahseder misiniz? Yayında neler var?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Aslında sabahları eğlence içinde geçiyor çok gülüyoruz diye bir şey sözkonusu değil ben daha çok kültür sanat mevzusuna takılmış durumdayım?Türkiyede neler oluyor kısmındayım yani;mesela programımda Diyarbakır DT de hangi oyunun oynandığını bile duyabilirsiniz.

Dinleyicilerden nasıl mesajlar geliyor genel olarak? Program tuttu mu? Gelecek vaad ediyor mu? İleride haftaiçine de geçiş yapabilir misiniz?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Dinleyiciler şahane çok çabuk kabullendiler beni öyle hissediyorum.Mesajlar atıyorlar sürekli seni çok seviyoruz diye şimarıyorum. Programın tutması tutmaması sanırım benim cevaplayabileceğim bir soru değil ama dönütler harika ?hafta içine geçmek isterim tabiki ama bunu Kaan GÖKMAN?a sormanız gerekiyor sanırım.

Radyoculuk sizin için nedir? Birkaç kelime ile radyo ve radyoculuk terimlerini açıklar mısınız?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Radyo benim parçam ciddiyim bu konuda babam 15 yaşımda elimden tutup senden iyi radyocu olur deyip radyoya çalışmaya götürdüğünden beri ve ben mikrofon a merhaba dediğimden beri vazgeçilmezim oldu resmen.Ailemde pişman oldu meslek haline getirmek istediğimi anlayınca ama (: alıştılar artık onlarda..

Beğendiğiniz, idolüm dediğiniz radyocular kimler? Hangi radyocuları örnek alıyorsunuz kendinize?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Aslında bir çok radyocuyu dinliyorum ve seviyorum "örnek aldığım bir radyocu yok" hani kimseyi kırmamak için söylemiyorum sanmayın gerçekten öyle değil.Kendi tarzımı yaratmaya çalışıyorum.

Ne tarz müzikler dinliyorsunuz? Türk Pop Müziği'nin geldiği noktayı nasıl değerlendiriyorsunuz?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Ben her tarzı takip etmeye çalışıyorum Eskiden sadece türkçe müzik dinlerdim ama algılarım müzikal olarak eskişehir Radyo A da çalışmamla beraber açıldı.Oranın yabancı müzik radyosu olması ve benim tüm dünya dillerinde şarkı dinlemeye başlamam ve keşfetmem böyle oldu. Ardındanda tam bir müzik adamı olan Pal Staion G.Y.Y ni Mehmet Fatih DOĞAN'ın dinlediği müziklere kulak misafiri oldum ve böylece geliştim.Türk pop müziği'nin geldiği nokta şaşırtıcı 60,70 ve 80 lerin tınıları aranjeleri daha başarılı geliyor bana hala hep bir ağızdan söyleyebildiğimize göre.

Sizi biraz da sosyal yönlerinizle tanıyabilir miyiz?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Orası biraz karışık çok arsızım bu konuda ben anadolu üniversitesinde Okul öncesi öğretmenliği okurken 2.sınıfta belediye konservatuarı 4 aşamalı bir sınav açmıştı hazırlanıp oranın sınavına girdim 2 sene tiyatro okudum ve ordan mezun oldum daha sonra müzikallerde oynadım sesimi keşfetti hocalarım müzik sınavlarına girmem için ikna ettiler beni sonra müjdat gezen konservatuarı hafif batı müziğini kazandım?yeni uğraşım müzik ve tiyatroyu birleştirmek müzikal sınavlarına hazırlanıyorum

Son olarak OYDAR hakkındaki düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Meltem ÇAYIREZMEZ : Radio A dayken başladım OYDAR'ı takip etmeye ulusal radyolarda çalışan programcıları OYDAR dan takip etmek ve türkiye de bir ulusal radyo platformu olması harika..

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti