Tüketicilere Subliminal Mesaj Veren 9 Marka Logosu

Firmaların hem ürünlerini hem de kendilerini temsil eden logolar sandığımızın dışında `biz` tüketicileri farkında olmadan gerçekten etkileyebiliyor. Haberimizde en popüler 9 markanın logolarının altında yatan gizli mesajları sizin için inceledik.

bilirkisi

1. Amazon

Elektronik ticaret sitelerinin öncüsü olan Amazon markasını duymayan yok gibidir. 1994 yılında kurulan Amazon, işe kitap satarak başladı. Resimde gördüğünüz Amazon'un logosunu dikkatle incelediğinizde a'dan z'ye giden ok işareti hem Amazon'da A'dan Z'ye her şeyin bulunabileceğini hem de mutlu ve memnun bir gülüşü simgeliyor.

2. Sony Vaio

Sony'nin kişisel bilgisayar alanındaki markası Vaio'yu bir çoğumuz biliyoruz. Resimden de anlayacağınız üzere logonun analog ve dijital teknolojileri bir arada bulundurduğunu simgelediği açık. "VA" kısmı analog sinyal biçimini simgelerken "IO" kısmı da bilgisayar dilinde bildiğimiz binary (ikili sistem - 0 ve 1) kod kısmını yani dijital sinyali simgeliyor.

3. LG

Güney Koreli elektronik şirketi olan LG, cep telefonu ve hatta petro kimya gibi birçok alanda faaliyet gösteriyor. Firma, logosunu tasarlarken güvenirliği ve pozitifliği hedeflemiş. Firmanın logosunu incelediğimizde baştaki simge göz kırpan bir yüz olarak tasarlanmış. Hatta, bu yüz tasarımı ünlü video oyunu Pac-Man'i de hatırlatıyor. televizyon

4. Unilever

Unilever, 1930 yılında İngiliz sabun ve Hollandalı margarin üreticilerinin birleşmesinden oluştu. Türkiye'de de faaliyetlerini sürdüren firmanın ürünlerini farkında olmasakta fazlasıyla kullanıyoruz. Örneğin; Lipton, Sana, Algida, Yumoş vs. Firmanın logosunu incelediğimizde ise firma ürünlerini küçük detaylar ile logosuna yerleştirmiş. Örneğin; logodaki kalp aşkı ve sağlığı temsil ediyor.

5. FedEx

Fedex dünya çapında lojistik hizmeti sunan bir Amerikan firması. Firmanın logosuna dikkatle baktığınızda "E" ve "X" harflerinin arasında sağ tarafı işaret eden bir ok bulunuyor. Bu ok firmanın hep daha ileriye gittiğini simgeliyor.

6. Toblerone

Toblerone çikolatalarının tadının nefis olduğu kesin. İsviçreli çikolata üreticisinin logosunda ise Alp'lerden Matternhorn Dağı bulunuyor. Üretim Bern şehrinde olduğundan ve Bern'in simgesi de ayı olduğundan logonun içerisinde bir de ayı gizli.

7. NBC

NBC, Amerika'lı bir televizyon kanalı. Kanalın logosundaki gök kuşağı paleti, kanalın sadece Amerikalılar için değil tüm etniklere ait kişilere hitap ettiğini simgeliyor.

8. Coca Cola

Ünlü içecek firması Coca Cola'nın logosunda da "O" ların kesiştiği noktada Danimarka bayrağının yer aldığı görülüyor.

9. Sun Microsystems

Yazılım, bilgi teknolojileri, bilgisayar ve parçaları alanında faaliyet gösteren şirketin logosundaki farklılığa dikkat ettiniz mi? Anagram şeklindeki logoda ne taraftan bakarsanız Sun yazısını okuyabiliyorsunuz. Ayrıca bu anagramda hiç "S" harfi kullanılmadığı halde. Anagram sadece "U" ve "N" harflerinden oluşuyor.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti