Dünyanın En İlginç Gelenekleri

Dünyada 193 ülke var. Hepsinin de ayrı ayrı gelenekleri var haliyle. Kenya'dan tutun da İskoçya'ya varana kadar bütün ülkelerin kendine ait kültürleri mevcut. Sizlere acayip gelen kültürler onlarla o kadar iç içe ki sokakta selamlaşmak yerine birbirlerine tükürdüğünü duyan Tanzanya kabilesini çok da şey yapmamak lazım o yüzden. İşte en `ilginç` `kültür` ve geleneklere sahip olan o ülkeler.

kedisever05

Birbirlerine Tükürerek Selamlaşma

Tanzanya ve Kenya’da yerleşik Vesai kabilesi üyeleri selamlaşmak için garip bir yöntem kullanıyor. Kabile üyeleri tükürerek selamlaşıyor

Tabağında Yemek Bırakamazsın

Ye, Dua Et, Sev maceranın ‘Ye’ bölümündeysen bir sonraki geleneğimize uyman çok kolay olacak. İran’dakinin aksine, İtalya’dayken tabağında hiç yemek bırakmamalısın; yoksa ev sahibin hazırladığı yemeği beğenmediğini düşünebilir.

Evleneceksen En Az 60 Kilo Olmalısın

'Bir dirhem et bin ayıp örter' sözünün hakkını veriyorlar. Ülkede şişman kadınlar güzel kabul ediliyor. Bu ülkede güzellik anlayışı biraz farklı. Moritanya'da evlenme çağına gelen kızlar en az 60 kilo olmak zorunda.

Ölü Dirilten Gelenek

Endonezya’nın Güney Sulawesi Bölgesi’nde yaşayan yerel halk “Ma’nene” olarak adlandırılan ritüelleriyle tüyleri diken diken ediyor. Bölgede yaşayan aile üyeleri her 3 yılda bir ölülerine olan saygılarını göstermek ve onları onurlandırmak için mezarlarını açıyorlar. Açılan mezarlardan çıkarılan ölülerin üzerlerindeki giysiler temizleniyor, gerekirse yenileri giydiriliyor. Yerel halk, üzerinden yüzyıllar geçse bile ölen aile üyelerinin hala kendileriyle birlikte olduğuna inanıyor

Köpekle Evlendirme

Hindistan’ın anlamakta zorluk çekilen bir çok geleneği mevcut. Onlardan biri de 7 yaşına gelen kız çocuklarının tören eşliğinde köpekle evlendirilmesidir. Bu evliliğin nedeni ise kız çocuğunun ileride gerçek kocasıyla evlenene kadar çocuğu köpeğin koruyacağına inanılmasıdır.

Bilekleri ve Boyunlarını Asla Göstermezler

Laos’lu kadınlar boyunlarını ve bileklerini gizlemek için özen gösteriyor. Bilekler, kadın vücudunun en erotik yeri kabul ediliyor. Ayrıca boyunlarındaki halka küçük yaşta takılır ve yaşları ilerledikçe bir yenisi ile daha da uzatılır.

Bebeklerin Üstünden Atlama Geleneği

İspanya’nın Castrillo de Murcia kasabasında her yıl bebeklerin üzerinden atlanır. Yaklaşık 400 yıldır düzenlenen ve festival etkinliği kapsamında devam eden bu geleneğin amacı ise bebekleri şeytani etkilerden ve günahlarından arındırmaktır.

27'den Önce Evlenemezsin

Kulağa en makul gelen gelenek ise Kuzey Kore’den. Kuzey Kore’de kadınların 25, erkeklerinse 27 yaşlarına gelene kadar evlenmeleri kanunen yasaktır.

Yemekten Sonra Geğirmen Gerekebilir

Yemeğinden memnun kaldın mı? Çin’in belirli bölgelerinde sessiz bir geğirme yemeğin beğenildiğini vurguladığından tavsiye edilir. Aynı gelenek Suudi Arabistan’ın bazı bölgelerinde de geçerlidir. Topluluk içinde geğiremez misin? Sadece ‘yemek çok güzeldi’ demen bile yeterli olacaktır.

Kadeh Tokuşturulmak Kendini Beğenmişliktir

Bira ve şen bir ruh hali her ne kadar buranın olmazsa olmazlarındansa da, kadeh kaldırırken bardakları kesinlikle birbirine tokuşturmamalısın. 150 yılı aşan bir süredir uygulanan bu geleneğin kökeni, 1849’daki bağımsızlık savaşından galip çıkan düşman Avusturya İmparatorluğu generallerinin zaferi kutlarken kendilerini beğenmiş bir ifadeyle kadeh tokuşturmalarıyla bağlantılıdır.

Günün Her Saati Çay

Eğer Türklere kolayca uyum sağlamak istiyorsan inanılmaz miktarda çay içmeye kendini hazırlamalısın. Türkiye’de kahvaltıda, öğle yemeğinden sonra, öğle molasında, akşam yemeğinden sonra ve misafirperver bir Türk’ün seni evine davet ettiği her zaman çay servisi yapılır.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti