Z KUŞAĞI VE GİRİŞİMCİLİK

melihates1245

Hepimizin bildiği gibi Z kuşağı; mevcut düzene, yıllardır devam eden alışkanlıklara, kurumsal hayatın sıkıcı kurallarına, mesai kavramına uzak. Peki, kendi özgürlük alanından feragat etmekte zorlanan Z kuşağının günümüz dünyasında yer edinmesi sizce ne kadar mümkün?

Z kuşağının tek şansı, kendi fikirlerini hayata geçirmek ve bütün kurallarını kendi koyduğu bir işin patronu olmak O halde bütün bu bilgilerden sonra Z kuşağı için girişimcilik öğrenmenin önemini bir kez daha vurgulayalım.
Araştırmalar, Z kuşağının kendi kariyer planını yapabilmesi konusunda başarılı olduğu gibi sorumluluk ve risk almaktan da çekinmediklerini gösteriyor. Henüz ilkokul sıralarında oturan çocuklar bile, gelecekte kendi işini kurmak istediğini söylüyor. Lise çağına geldiklerinde de oran büyük ölçüde aynı kalıyor. Tam da noktada hızlı karar alıp uygulayabilme yeteneğine sahip Z kuşağı çocuklarının ve gençlerinin girişimcilik konusunda çok erken yaşlarda bilgilendirilmesi gerekiyor.

Çağımızda tüm kollarının pazarlama planları içerisinde sosyal medya stratejilerinin yer alması kaçınılmaz. Z kuşağı da dijital pazarlama dünyasının ışıltılı vitrini sosyal medyayı başarıyla parlatıyor. Dijital pazarlamayı henüz gereksiz bulan geleneksel işletmeler ise ne yazık ki bu hızla değişen dünyanın içinde çoğu zaman kaybolup gidiyor.
Ofise kapalı kalmayı, dosya, evrak işleriyle uğraşmayı sevmeyen, tüm yaşamını akıllı telefonu ile devam ettirebilen Z kuşağı üyeleri; her işte olduğu gibi dünyasında da kısa yoldan başarıya ulaşmayı ve tabii ki kısa sürede çok para kazanmayı istiyor. İş hayatından beklentileri bu yönde olan Z kuşağı gözlerini start-up programlarına çeviriyor ve mevcut potansiyellerini başarıyla hayata geçiriyor. Günlük yaşantımızda fark etmediğimiz ya da önem vermediğimiz bir eksikliği hızlıca keşfedip üzerine proje üretiyor, çalışıyor, geliştiriyor. Aslında bu şekilde, doğuştan gelen bir içgüdüymüşçesine girişimcilik tanımına göre hareket ediyorlar.

Günümüzde ülke ekonomisinin büyük bir bölümünü girişimcilik faaliyetleri oluşturuyor. QNET; 21 yıldır özellikle gençler ve kadınlar olmak üzere, her yaştan girişimciyi destekliyor. Ofise kapanmak istemeyen Z kuşağına da hayatına adım atabilmeleri için ışık tutuyor, özellikle Z kuşağının kendi zamanlarını kendileri yönetirken kendi işlerinin patronu olmalarını sağlıyor.

Yazının tamamı için; https://www.qnetturkiye.b...ogretmek-neden-onemlidir/

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti