Kanser Riskine Karşı Tüketebileceğimiz Gıdalar

Yediklerimiz, `kalp` hastalığı, diyabet ve `kanser` gibi kronik hastalıklar geliştirme riskimiz de dahil `olmak` üzere sağlığımızın birçok yönünü büyük ölçüde etkileyebilir.

nursultansaydan

Özellikle kanserin gelişiminin yediklerimizden büyük ölçüde etkilendiği bilinmektedir. Birçok gıda, kanserin büyümesini azaltmaya yardımcı olabilecek yararlı bileşikler içerir. Bazı gıdaların daha fazla alınmasının, hastalık riskinin daha düşük olmasıyla ilişkili olabileceğini gösteren çalışma da mevcuttur.

1. Brokoli

Brokoli, turpgillerde bulunan ve güçlü antikanser özelliklerine sahip olabilen bir bitki bileşiği olan sülforafan içerir. Bir test tüpü çalışması, sülforafanın meme kanseri hücrelerinin boyutunu ve sayısını% 75'e kadar azalttığını göstermiştir.

2. Havuç

Birçok çalışma, havuç tüketiminin, belirli kanser türlerinin riskinde azalma ile bağlantılı olduğunu bulmuştur.Örneğin, yapılan bir araştırma sonucu havuç yemenin mide kanseri riskini% 26'ya kadar azaltabileceği sonucuna varmıştır. Bir başka çalışmada ise, daha yüksek havuç tüketiminin, prostat kanseri gelişme olasılığının% 18 daha düşük olması ile ilişkili olduğu bulunmuştur.

3. Fasulye

Fasulye, kolorektal kansere karşı koruyucu olabilen lif bakımından zengindir. İnsan ve hayvan çalışmaları, daha fazla fasulye alımının kolorektal tümör ve kolon kanseri riskini azaltabileceğini bulmuştur.

4. Zeytinyağı

Birçok çalışma, daha yüksek zeytinyağı alımının, belirli kanser türlerinin riskinde azalma ile ilişkili olabileceğini göstermiştir.

5. Keten Tohumu

Bazı çalışmalar, keten tohumunun meme ve prostat kanserlerinde kanser büyümesini azaltabileceğini keşfetmiştir. Ayrıca kolorektal kanser riskini azaltabilecek lif bakımından yüksektir.

Elbette yalnızca yediğimiz besinler kanseri önlememize yardımcı olmaz fakat bunların hastalıkalrı büyük ölçüde etkilediği bilinmektedir. Yediklerimize dikkat etmenin yanı sıra özellikle kadın hastalıkları konusunda düzenli kontrol çok önemlidir. Maddi açıdan zorlukların önüne geçilebilmesi adına ise ülkemizdeki bazı kurumların örneğin Halkbank’ın Mutlu Kadınlar adlı sigorta hizmeti bulunmaktadır. Detayları hakkında bilgi almak için linke göz atabilirsiniz: https://m.halkbank.com.tr/13697-mutlu_kadinlar

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti