10 Osmanlı Padişahının 10 İlginç Hobisi

Bildiğimiz gibi atalarımız Osmanlı soyuna dayanıyor.Peki bu zamana kadar hiç düşündünüz mü bu beyefendiler boş zamanlarında ne yapar diye.Açıkcası ben pek düşünmedim, düşünsenize etrafınızda güzel bayanlarla dolu bir harem sizce boş zamanınız olur mu?Hiç sanmıyorum.. Neyse fazla uzatmadan haberimize geçelim

ates celebi

1. Fatih Sultan Mehmed

Fatih Sultan Mehmed’in bahçıvanlığa özel bir merakı varmış. Bu meslekte iddialıymış ve bu yüzden boş vakitlerinin çoğunu bahçıvanlığa ayırırmış, bundan da büyük bir haz duyarmış.Ne diyelim saygı duyarız.

2. I. Mahmud Hilalci

I. Mahmud Hilalci, mühür kazıcısı ve kuyumcuymuş. Eserlerini çarşıda sattırır, eline geçen paralarla sadakalarını dağıtırmış, ufak tefek ihtiyaçlarını karşılar, bundan da büyük bir haz alırmış.

3. II. Beyazıt

II. Beyazıt okçuluğa merakı zaaf düzeyindeydi. Öyle ki, ülkedeki ok ve yay imal eden ustaları İstanbul da toplamış ve onlara özel bir çarşı bile yaptırmıştı.

4. III. Mehmet

III. Mehmet kaşık ustasıydı. Hattatlığa meraklıydı, iddialı bir şairdi, 2si arapça,2 si farça olmak üzere 4 divanı bulunmaktadır.

5. Kanuni Sultan Süleyman

Kanuni Sultan Süleyman iyi giyinmeyi severdi. Babası gibi kuyumculuğa meraklıydı; ama şiir alanında, komutanlığı ve yöneticiliği kadar iddialı bir padişahtı. ‘Muhibbî’ mahlasını kullandığı Divan’ında tam 2.779 gazel bulunmaktadır.

6. I. Ahmet

I. Ahmet babası gibi kaşık ustasıydı. Okçular için yaptığı fil dişi yüzükler sebebiyle "kemankeşler loncasına" aitti. "Çerkes kamçılar" işlemekle maharetlidir.

7. II. Osman

II. Osman çocukluğundan itibaren sarraçlığa ilgi duymuş, bindiği atların eğerlerini kendisi imal etmiştir. Yeniçerilerin eline geçtikten sonraki son yolculuğunda eğersiz bir ata bindirilmiş olması, tarihin acı olaylarından biridir.

8. II. Selim

Sultan İbrahim deli diye bildiğimiz sultan, II. Selim gibi hacıların asalarına hilal yapardı. Onun "bağa" işçiliği yaptığıda biliniyor.

9. Yavuz Sultan Selim

Yavuz Sultan Selim’in hobisi kuyumculuktur. Şiire meraklıydı. Nitekim bazı Türkçe şiirlerinin yanında Farsça bir divanı da vardır ve Almanya’da basılmıştır.

10. II. Abdülhamid

II. Abdülhamid’in at binme, yüzme, atıcılık gibi merakları vardı. Silah kullanmakta pek mahirdi. Nişan alarak ismini yazar, madalyaları ortasından delerdi. Kakma ve süsleme işlerinde mahir olmasının yanında usta bir marangozdu.

II. Abdülhamit Han demişken, vefatının 100. yılında onu anmadan olmaz. Tuzla Belediyesi kendisi için büyük bir anma töreni düzenliyor

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep