Girişimciler İçin Sosyal Medya Kullanımı Nasıl Olmalı?

kadirsel

Sosyal medya kullanımı günümüzde her kişi ve yapı için oldukça önemlidir. Eğer bağımsız temsilciyseniz bu konu sizin için iki kat daha fazla önem arz etmektedir. Bunun temel sebebi ise networktür. Sosyal medya günlük kullanımının dışında oldukça güçlü bir iletişim aracıdır. Bu iletişim aracı doğru kullanıldığında girişimciler için ciddi network olanağı sağlar.
Paylaşımlarınıza Dikkat Edin
Kişisel sosyal medya hesaplarınızda yaptığınız işe aykırı davranışlarda bulunan paylaşımlar yapmak networkünüze zarar verebilir. Bunun yerine daha çok hedef kitlenize hitap eden paylaşımlar yapmanız daha sağlıklı olur. Kyani’nin ortakları networkün çok önemli olduğunu ve en az network kadar networkü doğru yönetmenin de önemli olduğunun bilinciyle sosyal medyalarını yönetmekte bu da günün sonunda başarınıza katkı sağlamakta.
Dijitali Sahaya Yansıtın
Networkünüzle sosyal medya üzerinden iletişiminizi sürdürürken bir yandan da gerçek hayatta onlarla sık sık bir araya gelin. Mesela tüm networkünüzü bir araya getirin. Bunun için sosyal medyadan bir etkinlik başlatın ve insanları davet edin. Katılım sayısı az olsa bile yaptığınız etkinliği sosyal medya hesaplarınızdan paylaşın. Böylece bunu gören ve katılım sağlamayan diğer networkleriniz bir sonraki buluşmaya gelecektir. Sosyal medyayı günlük kullanımdan çok networklerinizle iletişim için kullanmanız ikili ilişkilerin gelişmesine ve güvenirliğinizin artmasına yardımcı olur.
Hedef Kitlenizin Sık Kullandığı Kanala Yönelin
Hedef kitleniz deyim yerindeyse sizin veli nimetinizdir. Bunun için onlar neredeyse siz de orada olmalısınız. Eğer networkünüz daha çok Facebook’ta vakit geçiriyorsa siz de bu mecraya yönelmeli ve paylaşımlarınızı bu mecra özelinde onların kullanım alışkanlıklarına göre yapmalısınız. Her mecranın kendine ait kullanım özellikleri olduğunu da unutmamak gerekir.
Sosyal Medyadan Potansiyel Networklere Nasıl Erişilir?
Yukarıda bahsettiğimiz gibi her mecranın kendine özgü dinamikleri var. Hedef kitlenizin yoğun vakit geçirdiği sosyal medya kanalını belirledikten sonra sıra bu kanalın özeliklerini bilmeye geliyor. Kullanacağınız kanalın özelliklerini bilmeniz size artı bir değer kazandırır. Örneğin Instagram özelinde yaptığınız paylaşımlarda bol bol etiket kullanın ama burada paylaşımın etiketle ilişkili olmasına dikkat etmelisiniz. Buna ek olarak tüm mecralardan küçük bütçelerde reklam vermeye başlayarak daha geniş kitleye hitap edebilirsiniz.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep