Bu Unicorn Şirketler Ne Ola?

Bugün sizi Unicorn şirketlerle tanıştırıyorum.

MerakliYazar

Geçtiğimiz gün haber sitelerinde dolaşıp bir şeyler okurken denk geldiğim haberdeki bir terim beni çok şaşırttı. Başlık “”Türkiye’de 10 Şirket Daha Unicorn Olmaya Hazırlanıyor” idi. Ben de taktım bu unicorn kelimesine. Öyle ya benim bildiğim tek unicorn tek boynuzlu gökkuşağı kuyruklu at. Durum böyle olunca geçtim masamın başına araştırmaya başladım bu “unicorn” denen şeyi. Unicorn şirket” kavramı girişim dünyası için alışıldık ve kullanılır bir terim olmasına rağmen bazılarımız için yabancı bir kavram. Aslında kısaca özetlemek gerekirsek 1 milyar doların üstünde yatırım alan şirketlere unicorn şirket diyoruz. Ülkemizde daha geçen senelerde sayısı bir hayli az olan unicorn şirketler son zamanlarda alınan yatırımlarla umut verici bir düzeyde artmaya ve gelişimlerini sürdürmeye devam ediyor. Hatta sayıları fazlaca artan şirketlerimizin Avrupa’daki unicorn şirketlerden daha umut verir olmaya başladığı da son zamanlarda dünyasında konuşulan konular arasında. 


Türk Unicornları ağırlıklı olarak oyun sektöründe kendilerini gösteriyorlar. Örnek vermek gerekirsek Peak Games 2020 yılında Türkiye’nin ilk unicorn’undan biri oluyor. İkinci olarak hemen arkadan Getir geliyor. Küçük bir yiyecek servis firması olarak hayatına atılan Getir son zamanlarda en çok yatırım alan ve unicorn olan şirketler arasında. Üçüncü unicorn’umuz da Dream Games adında yine bir oyun şirketi. Uzmanlar Türkiye’nin daha 10 adet daha unicorn şirketi olabileceği görüşünde.


Fakat bugün yazımızın ana konusu eğitim sektöründeki Unicornların en umut verici örneklerinden biri olan GOStudent. Kuruluşundan bu yana değerini 1.3 milyara çıkararak kendi sektöründe unicorn olan ender şirketlerden biri. Onları henüz duymamış olabilirsiniz çünkü Türkiye pazarına 2020 mayısında giriş yaptılar. GOStudent bizim için yeni olsa da 2016’dan beri tam 18 ülkede öğrencilerin hayatlarını kolaylaştırıyorlar. Özellikle pandemı döneminde alışmaya çalıştığımız uzaktan eğitim sistemini kendi içlerinde 2016’dan beri oturtturdukları için rakiplerine kıyasla deneyimleriyle ön plana çıkıyorlar.


 Peki nedir bu GOStudent? Öncelikle sadece özel ders veren öğretmenlerle öğrencileri buluşturan bir platform değiller bu söylemiş olalım. Hatta bu bakımdan Türkiye’deki rakiplerinden ayrılıyorlar diyebiliriz. Bünyelerinde bulundurdukları öğretmenler sadece özel dersten özel derse çocuklarla ilgilenmiyorlar; öğrencilere seviye tespit sınavları yaparak ve gelişimlerini sürekli takip altında tutarak verdikleri derslerin öğrencide ne derece işe yaradığını ölçme mekanizması geliştirmiş oluyorlar. Böylece özel ders aldırdığınız çocuğunuzun dersi dinleyip dinlemediğini anlayıp anlamadığını fark etme şansına sahip oluyorsunuz. Ders aldırmak isteyen velilerin karşısına çıkan GOStudent’in ayrıcalıkları bu kadarla da kalmıyor. Dilerseniz bunu öğrenmek için siz GoStudent’ı araştıradurun biz de bu yazıyı burada noktalayalım.


11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep