İtalya’nın mutlaka görülmesi gereken yerleri

İtalya; yemeğin, şarabın, aşkın, modanın, inancın ve sanatın ülkesi. Her noktasında farklı bir `kültür` ve `tarih` barındıran İtalya’yı keşfetmek hem emek hem de `zaman` ister. Güneyinde `deniz,` kum, güneşin tadını çıkarırken, Milano’da modaya doyacak; Venedik’te kanallar arasında dolaşırken, Floransa’nın sokaklarında İtalyan yemeklerinin tadına doyamayacaksınız.

mzikdnyas6

1. Roma

Roma İtalya’nın başkenti olduğu gibi, gezi ve kültür kapsamında ilginizi çekebilecek diğer bütün şeylerin de başkenti. Lakabı da Türkçe’de Sonsuz Şehir olarak çevrilebilecek, The Eternal City. Roma’ya gittiyseniz, Colosseum ‘u görmeniz farz. Burası antik İtalya’da Romalı Gladyatörlerin kalabalığı ve imparatoru mutlu etmek adına birbirlerini acımasızca öldürdükleri ve öldükleri yer.

Meşhur trevi Çeşmesi Roma’da görmeniz gereken diğer yerlerin başında geliyor. Tabi ki burayı görünce Trevi Meydanını ister istemez görmek durumdasınız. İnanışa göre, kim ki bu çeşmeye bir bozuk para atarsa o, buraya tekrar dönecek demektir. En son, Aşk Çeşmesi filminde de bu rivayet işlenmişti.

İspanyol Merdivenleri, İtalyanca adı ile Piazza di Spagnave Trinita dei Monti Church birbirine yakın olan yerler ve turunuzda görmeden geçmemeniz gerekiyor. Roma’ya gittiğinizde, merkezde ayrı bir ülke statüsünde olan ancak gerçekte bir şehir devleti olan Vatikan’a da gitmeden olmaz. Dünyaca meşhur Sistine Şapeli ile, Vatikan Bahçeleri, Vatikan Müzesi, Aziz Peter Meydanı ve Aziz Peter Basilica’sı mimari ve turistik harikaları olarak Vatikan’da sizleri bekliyor.

2. Venedik

Venedik Dünyanın en romantik mekanı olarak bilinir. Şehir, kanalların boyunca inşa edilmiş bir mimari harikasıdır. Bu kanallar Venedik’te normal sokak işlevini görmektedir. Bu şehirde, otomobil bisiklet taksi gibi ulaşım araçları kullanılmaz, herkes gideceği gere gondolları ya da tekneleri kullanarak gider. Ama heryer de su değildir. Yürüyerek gidebileceğiniz turistik yerler de var. Dünyanın en güzel kent meydanlarından biri olan Piazza San Marco bunlardan biri. Cafe Florian, The Doges Palace, The Bridge of Sighs ve Ponte Rialto yürüyerek gidebileceğiniz diğer cazibe merkezleri.

3. Milano

Moda endüstrisinin küresel merkezi Milano olarak bilinir. Ayrıca sanatseverler, opera meraklıları ve alışveriş müptelaları, belirli zamanlarda dünyanın dört bir köşesinden Milano’ya akın ediyorlar. Ayrıca bu şehrin yakınındaki Como Gölü, huzurlu bir tatil isteyenler için mükemmel bir yer. Ayrıca burada İtalyan Alplerinin bol oksijeni de sağlığınıza iyi gelecektir. Galeria Alışveriş merkezini ziyaret etmek ve Duomo Katedralini görmek olmazsa olmazlardan. Scala Operası ve Santa Maria delle Grazie ( Son Yemek tablosunun sergilendiği kilise) görülmesi gereken yerler arasında.

4. Pisa

Sıra geldiği herkesin en az bir kere duymuş olduğu meşhur eğik kule, Pisa Kulesine. Kule, bulunduğu bölgenin yumuşak toprak yapısı nedeniyle yıllar içinde bu şekli almış. Ayrıca Pisa Kulesinin diğer bir özelliği, Galileo Galilei’nin serbest düşüş deneyini bu kulede yapmış olması. Pisa Kulesi dünyanın 7 harikasından biri olarak kabul ediliyor ve ziyaretçilerine müthiş bir heyecan ve şaşkınlık vaad ediyor.

5. Toskana Vadisi

Burası aslında, Pisa, Floransa, Siena ve Lucca şehrilerini içeren bir bölge. İtalya’nın turistik bölgeleri arasında ilk adı geçenlerden. Büyük ve usta ressam ve sanatkarların çalışmalarını burada görebilirsiniz. Leonardo Da Vinci, Michaelangelo, Raffaello, Rembrandt, Caravaggio, Giotto, Boticelli, Tiziano ve daha ismini sayamadığımız bir çok büyük ismin eserleri bu bölgede görülebilir. Ayrıca doğa güzellikleri ile, sanat zevkinize olduğu kadar, doğa hayranlığınıza da dokunan bir bölgedir.

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep

Mutlu Olmanın Aslında Hiç de Zor Olmadığının 10 İşareti