3.992 gösterim
22,94 viral puan

Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi Bölüm Tanıtım Atölyeleri

Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi tercih dönemlerine farklı bir bakış açısıyla yaklaşıyor. Ülkemizdeki sosyal bilimlere bakış açısını değiştirmeye yönelik atılmış en büyük adımlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.
MerakliYazar 12.07.2018 saat 16:53
  1. 1. Felsefe Atölyeleri 


    Felsefe bölümü çok fazla ülkemizde ilgi gören bir bölüm değil. Fakat geçmişten günümüze kadar gelen ve değeri çok fazla bilinmeyen bir bölüm. Tıp kadar değerli bir bölüm demek ne kadar doğru olur bilmiyorum ama günümüzdeki kıstas ölçüleri malesef ki bu şekilde ilerliyor. Bu yüzden bu bölümde okuyacakların bu bölümü daha yakından tanımaları gerekiyor. Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde yapılacak atölyelerden birisi de Felsefe atölyesi olarak karşımıza çıkıyor. Felsefe atölyesinde alanında uzman isimlerden Prof. Dr. Şaban Teoman Duralı Felsefe-Bilim Nedir?, Prof Dr. Habip Türker Aşkın Ontolojisi, Doç. Dr. Burhan Köroğlu Çağdaş İslam Düşüncesinin İşlevi Ne Olmalıdır?, Dr. Öğretim üyesi Muhammet İkbal Bakır Gördüğünü Anlamak, Akıl Yönetmenin ABC’si- Dr. Öğretim üyesi Hanife Bilgili, Arş. Gör. Rıza Tevfik Kalyoncu Akıl Nedir? adında birden fazla eğitici atölye bulunmaktadır
  2. 2. Psikoloji Atölyeleri 


    Psikoloji genellikle ikilemde kalınan bir bölüm olarak biliniyor. Çok yüksek puanlar karşılığında girilen bu bölüm için tamamen karar verip hareket etmek daha da önem arz ediyor. Psikoloji atölyeleri içinde ise, Prof. Dr. Medaim Yanık Şizofrenlere Ne Yapmalı?, Genç İnsanın 8 Sorumluluğu, Çocukluk Çağı Travmatik Yaşantıları Psikolojimizi Nasıl Etkiler?, Kendimizi ve Bir Başkasını Nasıl Anlayabiliriz?, Prof. Dr. Üzeyir Ok Ön- Yargı ve Ayrımcılık: Nedenleri ve Azaltma Yöntemleri, Takıntılı Düşünceler ve Zorlanımlı Davranışlar: Nedenleri ve Tedavi Yöntemleri, Kişilerarası Çekicilik, Prof. Dr. Ömer Mücahit Öztürk Çocukluk Dönemi Ruhsal Sorunları, Ergenlik Karmaşası, Dr. Burcu Uysal Gördüklerim ve Algıladıklarım Ne Kadarı Gerçek?, Hafızanın Çıkmazları, Sınırları Tanıma ve Hayır Diyebilme Sanatı. 

  3. 3. Medya ve İletişim Atölyeleri 


    Medya ve İletişim atölyeleri bu bölümü yazan öğrenciler için çok yararlı olacaktır. Bu atölyeler ise Prof. Dr. Fahrettin Altun Yazarlık Atölyesi, Doç. Dr. Mehmet Emin Babacan Sosyal Medya Atölyesi, Dr. Öğretim üyesi Hakkı Öcal Haber Yazma Atölyesi, Dr. Öğretim üyesi Ekrem Çelikiz Senaryo Yazım Atölyesi, Kısa Film Atölyesi bulunuyor.

  4. 4. Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Atölyeleri 



    Bu alandaki başlıca atölyeler ise Prof. Dr. Sefa Bulut Mobbing nedir?, Travma Sonrası Stres Bozukluğu: Banka Soygunu Vakası, Cinsel İstismar Nedir?, Doç. Dr. Pervin Nedim Bal Problem Çözme, Kendini Tanıma, Dr. Duygu Dinçer Duyguların Dili: Yüz İfadelerim Beni Nasıl Ele Veriyor?, Kişiliğe Büyüteçle Bakmak: Beni Ben Yapan ve Diğerlerinden Ayıran Özellikler Nelerdir?, Kişilerarası İlişkilerde Sevginin Farklı Görünümleri: Sizin Sevme Biçiminiz Hangisi?, Dr. Mehmet Kaplan Sosyal Bilimlerde Nitel Araştırma Metotları, Sosyal Bilimlerde Araştırma Yöntemleri, Kişilik Testlerinin Bilimsel Araştırmalarda Kullanımı.
  5. 5. Karşılaştırmalı Edebiyat Atölyeleri


    Karşılaştırma Edebiyat bölümü atölyeleri ise Dr. Öğretim üyesi Emine Hoşoğlu Doğan Seyyahlar ve Yargıları, Osmanlı’da Kadın Olmak Dr. Öğretim Üyesi Merve Aktar Tuz Ekmek Hakkı, Şiirde Endüstri Devrimi, Dr. Öğretim üyesi Nagihan Haliloğlu Shakespeare’in Eserlerinde Türkler, Dr. Öğretim üyesi Çokkültürlü Roman atölyesi bulunuyor.


  • Şu an haberi okuyan: 1 kişi var

  • Toplam Viral: 27 gösterim
  • Toplam Seed: 174 gösterim
  • Toplam Direkt: 3.791 gösterim
  • Viral Puan: 22,94