İnsanı Türlü Şaşkınlıklara Sürükleyen Dünyanın En Garip 20 Hayvanı

Doğanın mucizelerini her yerde görmek mümkün. Eşsiz güzellikte `bitkiler,` `hayvanlar,` `doğa` olayları, `doğa` harikaları ve müthiş coğrafyalar... baktıkça yaradan neler yaratıyor dedirten bir gezegende yaşıyoruz zaten. Fakat bazı `hayvanlar` var ki insanı şok edip, acaba gerçek mi? dedirtiyor... Bu mahluklar gerçekten garip!

zumrud u simurg

1. Pembe Desenli Atelopus Kurbağası

En ölümcül hayvan olarak kayıtlara geçen bu kurbağa çeşidi kendini siyah üstüne pembe renklerinin uyumuyla belli ediyor. Pembenin alıcılığıyla kurbanını çekip siyahın karanlıklığıyla da öldürdüğü apaçık.

2. İnsan Dişli Pacu Balığı - Denizden Babam Çıksa Yerim Diyenlere Özel-

Piranhanın kuzeni olan bu balık cins et yerine meyve ve fındık gibi kabuklu yiyecekleri tercih ediyor. Fakat bir dişçiye gitmesi gerek, çürükler var.

3. İki Ayağı Üzerinde Gezinmeyi Seven Geyik

Afrika Dilinde GERENUK denilen bu hayvan cinsi, zürafa boyunlu olarak anılmasının yanında 2 ayağı üzerinde dolaşan bir mahlukat oluşuyla da dikkatleri çekiyor. Tatlılığı da buradan geliyor bence.

4. Jurassic Park Kaçkını Devekuşu

Dinazorgillerden olan bu kuş türü hem etcil hem de korkutucu. Oldukça iri olan bu hayvanın yakınına bile yaklaşmak istemeyeceğinize eminim.

5. Dev Deniz Böceği

Tesbih böceğini andıran bu koca deniz canlısıyla beraber yüzdüğünüzü düşünsenize. Neyseki Atlantik sularında görülüyormuş. Bayramda rahat rahat güneye inebilirsiniz.

6. Yılan Kafalı Balık

Oldukça kızgın görünen bu itici balığın kendisine hürmeten, insanı deniz ürünleri yemekten tamamiyle uzaklaştıracağı aşikar.

7. Karınca Yiyen Tarzı Antilop

Bu antilop türü yeryüzündeki en eski hayvanlardan birisi olduğundan mütevellit pek de tiye almayıp saygıyla tanıtıp geçmek gerek. Keza mamutları görmüşlükleri var. Saygılar...

8. Boynu Kendisinden Büyük Kaplumbağa

boynu sürüngen kendisi normal hayvan gibi iki arada bir derede kalmış bu hayvanı görünce bile "bu ne la?" demediyseniz sizde şaşırma duygusu bitmiş demektir.

9. Uç Kanatlı Ahtapot Uç

bu değişik yaratık denizin en en en derinliklerinde yaşayan bir tür. Ondan başka sahibi yok o derinliklerin. Dolayısıyla derinliği 30 metreyi geçemeyen akdeniz ve egede rahatça takılabiliriz.

10. Yaprak Kamufleli Engerek Yılanı

Yağmur ormanlarına gittiğinizde siz fark edemeden sokup dakikalar içinde öldürebilecek bir yılan türü. Ama yağmur ormanlarına nerede gideceksiniz? Boşverin.

11. Hindistan Cevizi Yengeci

Ölüm makinesi gibi görünen bu hayvancağızın masum olduğunu duyurmak için yerliler ona Hindistan Cevizi Yengeci demişler. Yani öldürmeyle filan işi yok. Kendi halinde takılıyor aslında.

12. Limuzinleri Kıskandıran Balık

Missisipi canavarına benzeyen bu hayvan türü, Pasifik okyanusunda 3bin metre derinlikte yaşıyor. Bizimle bir alakası yok neyseki.

13. Karadenizlilerin İmrendiği Maymun

Burundan hafif karadeniz yöresini andıran bu maymun türü, coğrafyamızı tüm dünyaya tanıtmada bizlere yardımcı oluyor. Kendi memleketi aslında Endonezya ama siz hayvanat bahçelerinde de görebilirsiniz.

14. Korkunç Akrep Kelebeği

Çocukluğumuzdan bu yana hep kelebekler iyidir, cicidir, güzel hayvanlardır diye öğrettiler. Fakat şu hayvanın ağız bölümünü incelediğinizde zaten bir daha asla kelebekleri sevmeyeceğimiz aşikar. ( Çocukların ruh sağlığı içn +18 )

15. Vampir Geyik

Kuzuların Sessizliği'ndeki geyik kombinasyonunu anlamamızı sağlayan geyik türü. Bunlardan doğada var olduğunu düşünmek bile intihar sebebi. Bence kurbanda bunlara girip soylarını yok etmeliyiz.

16. Mavi Papağan Balığı

Hele şükür gözümüzü gönlümüzü açan tatlı bir hayvan Rengi ne muhteşem değil mi? Kafasının ve ağzının yapısı sebebiyle de papağan deniliyor, konuştuğunu filan sanmayın.

17. Mavi Cennet Papağanı

Şu siyahlı mavili şey kuş arkadaşlar. Sizler için araştırdım bu fotoğrafta hangisinden bahsediliyor diye. "Blue Bird Of Paradise" tam adı. Fotoğraftan bir halt anlayamayıp google'da araştıracaklar için yazayım dedim. Bu tür ayrıca hem şarkı söylüyor hem de dans edebiliyormuş.

18. Kıllı Panda Karıncası

50 normal karınca gücünde olan bu karınca türünün çalışkanlık düzeyi de x50 ile hesaplanmalı kanımca. 3 ay değil 3 günde erzak deposunu doldurur bu.

19. Kırmızı Dudaklı Öpülesi Balık

Bu dudaklara kim hayır diyebilir ki? Üstelik doğal. Ne bir slikon ne bir ruj. Tam bir doğa harikası. Değil mi beyler?

20. Amazon Şenlik Kuşu

Rengarenk şapkası ile bu lakabın hakkını veren ender hayvanlardan. Biraz asabi gibi. Fakat yalnızca sineklere. Sinek yiyor yani. Fakat durun biraz, hangimiz sineklere karşı asabi değiliz sanki?

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep