En sağlıklı yemeğimiz o

Geliştirdiği “Karatay Diyeti” ile tanınan Prof. Dr. Canan Efendigil Karatay, et ürünlerindeki `taklit` ve tağşiş (karıştırma/katma) olaylarını önlemek amacıyla, kırmızı ve beyaz et karışımını ortadan kaldıran “Türk Gıda Kodeksi Et ve Et ürünleri Tebliği”ne destek verdi.

Libidowski

Karatay, karışım etlerin tüketiminin sağlıklı beslenme açısından sakıncalı olduğunu savundu. Sucuk, salam, sosislerde kontrolsüz olarak jelatin, soya proteini ile çeşitli proteinlerin kullanılabildiğini kaydeden Karatay, “Hükümetimizin saf et ürünleri konusundaki bu tebliği son derece önemlidir” dedi.

Gün ışığının hayvanlar için önemini vurgulayan Karatay, “En sağlıklı kırmızı et, serbest dolaşan ve doğal beslenen keçi, kuzu ve dana gibi hayvanların etidir. Bu nedenle etlerin işlem görmeden, doğal haliyle tüketilmelerini öneriyorum” ifadelerini kullandı.

"SUCUĞU EVDE YAPIN"

Fabrikasyon olarak üretilen salam, sosis ve sucukların içine nitrit, nitrat gibi koruyucu zehirli kimyasalların eklenebildiğini ve bunun sağlıksız sonuçlar doğurabildiğini kaydeden Karatay, tüketicilere evde sucuk yapmalarını önerdi. Karatay, şöyle konuştu:
“Sucuk geleneksel yiyeceklerimizden ve atalarımızın sağlıklı et saklama yöntemlerinden biridir. Biz çocukken Elazığ'da evde kendi sucuğumuzu hazırlayıp, yoğurup kuruturduk. Bezlere basılır ya da temizlenmiş bağırsak alınarak doldurulurdu. Evde yapılan sucuklarda, nitrit, nitrat ve glutamate gibi kanserojen kimyasal katkılar kullanılmadığından, hem lezzetli hem de sağlıklıdır.”

"PASTIRMAYI TERCİH EDİN"

Doğal şartlarda yapıldığı zaman en sağlıklı et ürünlerinden birinin pastırma olduğunu belirten Karatay, “Çünkü pastırma bir bütündür, parçalanmamıştır, içine katkı maddesi eklenmemiştir. Ancak tanıdığınız, güvendiğiniz, vicdanlı üreticilerden alınmasını öneriyorum. Ayrıca biraz uğraşarak, evinizde kendi pastırmanızı bile yapabilirsiniz, bunu da hatırlatmak istiyorum. Pastırma yağıyla birlikte, bir iki yumurtayla afiyetle tüketilebilir. Kuru fasulye ile birlikte pişirilebilir. Pastırmalı kuru fasulye ülkemizin en sağlıklı ve en lezzetli yemeğidir diyebilirim” ifadelerini kullandı.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep