Karısından Şiddet Gören Adam: "Bu Ülkede Erkek Hakları Yok mu?"

Seyhan ilçesinde yaşanan olayda eşinden şiddet gören İsmail Tokalı, mahkemeye yaptığı başvurularıyla eşi Ayşe Tokalı'ya 5 kez evden uzaklaştırma cezası aldırdı ancak hala evine gidemiyor.

KemalEfe

Polislerin eve gelerek mahkeme kararını tebliğ ettiği Ayşe Tokalı, uzaklaştırma kararına tepki göstererek eşi İsmail Tokalı'yı suçladı. Kocasının kendisini tehdit ettiğini ileri süren Tokalı, dilekçesinde evden uzaklaştırma kararının kaldırılmasını ve eşinin kendisi ile çocuklarına yaklaşmamasını istedi.

Ayşe Tokalı’nın suçladığı İsmail Tokalı ise, Seyhan'ha bulunan bir oto tamirhanesinde tek başına yaşamaya çalıştığını, evine gidemediği için sandalyelerin üzerinde uyuduğunu söyledi. Eşine yönelik suçlamalarda bulunan İsmail Tokalı, şunları söyledi:

"Evden uzaklaştırma kararını, beni darp ettirdiği için aldırdım. Eşim zaten beni eve almıyor ki. Sokakta, tren yolunda yattım. Üşüdüm, hasta oldum. Yaşadıklarımdan sonra 103 kiloydum, 83 kiloya düştüm. Sanki ben uzaklaştırılmışım gibi tehdit var, evime gidemiyorum. Kızımı bile damadımdan ayırmaya çalışan bir anne bu. Ben de defalarca evden uzaklaştırma cezası aldım. Yalan dolanla polisi aradığı zaman hemen işlem yapıyorlar. Kadın hakları tamam. Zaten saygım var kadın haklarına. Tamam ben dövsem, kovsam haklı ama ters baksam 155’i arıyor. Burayı aradı mı zaten 3 dakikada polis geliyor. 6’ncı dakika karakoldasın. 10’uncu dakika uzaklaştırma kağıdını eline veriyorlar. Gidemiyorsun eve.

Eşim evden uzaklaştırma kararına uymazsa yapacak bir şey yok. Savcılarımız var, hakimlerimiz var. Kimin haklı kimin haksız olduğunu biliyorlar ama kitapta öyle yazmıyor. Kadın hakları var ama erkek hakları hiç mi yok Türkiye’de? Bu erkek hakkı yani baba hakkı değil mi? Ben babayım ya. Yatacak yerim yok ki. Bu tamirhanede kalıyorum. Uzaklaştırma kararı var ama eve tehditler yüzünden gidemiyorum. Savcılarımıza hakimlerimize güveniyorum."

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep