Kaybettiğimizde Bizi Uzay Boşluğuna Bırakacak 10 Nesne

Gelişen `teknoloji` ve çağın gereklilikleri bize o kadar fazla objeyi yanımızda taşıma zorunluluğu getirdi ki neyi nereye koyduğumuzu hatırlamıyoruz bile. İşte kaybettiğimizde hayatımızı zindan edecek 10 nesne.

roadrunner

1. Cep Telefonu

Hiç kimseyi şaşırtmayan ilk maddemiz. Cep telefonları beş duyu organımıza ek olarak uzun zamandır kullandığımız bir organımız. Kırmızıya mı yeşile mi basıyorduk'lardan fiber internete hızla uyum sağladık. Sık kaybedilen yerler genellikle barlardır. Pek çok kişiye sorduğumuzda cep telefonsuz yaşayamam cevabını aldık.

2. Evin yada Arabanın Anahtarı

Çilingirlerin ekmeğiyle oynamak gibi olmasın ama kaybettiğinizde uzay boşluğu bırakmaktan ziyade cüzdanınızda büyük boşluklar açabilitesi olan durumdur. En iyisi birisine daha anahtar vermeniz, e iki kişi de kaybetmeyin artık.

3. Akbil

İstanbul'da akbil diğer şehirlerimizde de benzeri uygulamalar söz konusu elbette. Kartınızı veya akbilinizi kaybetmeniz işin maddi kısmı bi tarafa, aldığınız evraklar, beklediğiniz o kadar sırayı tekrarlamak gibi bir acıya neden olur.

4. Konserde Arkadaşınız

Konsere siz ve arkadaşınız gittiyseniz, üstüne arkadaşınızı kaybederseniz tam bir facia olabilir. Bu sizin sosyal ortamlara ayak uydurma hızınızla da ters orantılıdır, bi bakıma. Yani birisinin arkadaşını konserde kaybetmesi kişinin fırsatçılığına kalmıştır. Zaten birbirinize bağlı olsaydınız kaybetmezdiniz!

5. Bilgisayarınıza Kaydettiğiniz Dosya

Bilgisayarım- C- Program Files- Dikkat Çekmeyecek Bi Klasör- Yeni Klasör- Girme- Girme- Sibel Kekilli FLV.

Bazen dosyalarımızı arkada köşelere sıkıştırmak durumunda kalıyoruz veya dosyayı bi anlık aceleyle "asdfasglkhasd" diye kaydedip saatlerce arıyoruz. Çağımızın sorunlarından kaydettiği dosyayı kaybetmek tehlikeli bir virüstür. Arama çubuğundan aratsanız da bulamazsınız bunun anlamı dosyayı kaydetmediğinizdir, geçmiş olsun.

6. Güneş Gözlüğü

Bir aksesuardan fazlası olarak bu sıcak yaz günlerinde ihtiyaçtır. Örnekleri çoğaltılabilse de ülkemizde Ayna grubu bize güneş gözlüğü takmanın güzel yanlarını göstermiştir, PSY durumu gözlükleriyle kurtarmıştır. Bu nedenle güneş gözlüğünüzü kaybettiğinizde hem güneş ışınları gözünüzü deler geçer hem de güneşte açılmakla açılmamak arasında kalmış kısık kısık gözlerinizle yürümek zorunda kalırsınız.

7. Tv Kumandası

Televizyon kumandası evli çiftler arasında adeta bir güç göstergesidir. Kumanda kimdeyse onun sözü geçer ve onun dedikleri olur, bu böyledir. Uğruna hanımla kavga ettiğimiz bu teknoloji harikası evde kaybolduğu zaman adeta çöllerde su, kutuplarda sıcak ekmek arar gibi oluruz. Enerjimizin tükenmeye, umutlarımızın yok olmaya başladığı anda en umulmadık yerden çıkma özelliğine sahiptir.

8. Kulaklık

İşe, okula giderken, yürüyüş yaparken cıpstak cıpstak müzik dinlediğimiz, hoşça vakit geçirten kulaklıklarımız... Peki ya evden aceleyle çıkarken unuttuğunuzu daha da kötüsü kaybettiğinizi düşünün? O yol haram olmaz mı, demezler mi nerde senin kulaklıkların? Üzerine sektör kurulan kulaklık hepimiz için lüksten çok bir ihtiyaç artık.

9. En Sevdiğimiz Tişört/ İç Çamaşırı

Kiminin duası kiminin kalpli boxerı demiş şair... Sevgilinizin aldığı, özel bir günde giydiğiniz tişörtünüz varsa zaman asla eskitmez onu, anısı vardır çünkü. Yatarken, kalkarken her daim üstünüzdedir değiştirmezsiniz. Bir de durumun iç çamaşırı boyutu var ki o konuya girmiyoruz bile.

10. Yüzük

Yüz yıllardır güzel birlikteliğinizin, mutlu adımlarınızın aidiyet sembolü: Y-Ü-Z-Ü-K! Ya kaybederseniz? Direk olarak en yakın kesici aleti alıp bileklerinizi çaprazlamasına kesebilirsiniz. "Ne demek yüzüğü kaybettim he ne demek? Geçen de Antalya'da toplantısı vardı, neden Antalya?" Tribiyle karşılaşırsınız. Kaybediceğiniz en son şey yüzüğünüz olsun.

11 Adımda Nasıl YouTuber Olunur?

Netflix'in Ses Getiren Yapımı 3 Cisim Problemi Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Çok Acıklı Hayat Hikayelerine Sahip 11 Süper Kahraman

Freelance Çalışmanın 5 Önemli Avantajı

Neden Bir Sevgilin Yok? Sorusuna Bir Erkeğin Verebileceği En Karizmatik 20 Cevap

Türk Sinemasının En İyi 11 Biyografi Filmi

İlk Buluşmada Asla Yapılmaması Gerekenler

İşe Geç Kalanların Ardına Sığındığı Bahaneler

Tüm Dünyaya Amerikan Filmleri Sayesinde Öğretilmiş 17 Çok Önemli Hayat Dersi

Çekimleri İçin Acayip Paralar Harcanmış En Pahalı Hollywood Filmleri

Türk Sinemasından Engelli Bireylerin Mücadelesini Anlatan 9 Film

Dünyanın En İyi 10 Havalimanı

2023 Yılının En İyi 10 Netflix Dizisi

Dünyada Kış Manzarasının En Güzel Göründüğü 19 Şehir ve Kasaba

Günümüz Dünyasında Hala Varlıklarını Sürdüren Gelmiş Geçmiş En Tehlikeli 8 Gizli Örgüt

Gelecek 100 Yıl İçinde Nasıl Evlerde Yaşayacağız? Fotoğraflar Sizi Çok Şaşırtacak

Türkiye'den ABD'ye Uçuş Yapabileceğiniz 12 Nokta

Televizyon Tarihinin Gelmiş Geçmiş En İyi 11 Doktoru

İş Bilgisayarınızda Olması Gereken 5 Program

Bu Akşam Evde Pineklemek Yerine Dışarıya Çıkmak İçin 11 Mantıklı Sebep